Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Συμψηφίζονται οι προσλήψεις του 2015 με «πάγωμα» ή μείωσή τους έως το ’19
Συμψηφίζονται οι προσλήψεις του 2015 με «πάγωμα» ή μείωσή τους έως το ’19

Συμψηφίζονται οι προσλήψεις του 2015 με «πάγωμα» ή μείωσή τους έως το ’19

Συμψηφισμό με τις προσλήψεις του τρέχοντος έτους, αλλά και «πάγωμα» ή των προσλήψεων μέχρι το 2019, προτείνει η προς τους θεσμούς προκειμένου να διασώσει τις επαναπροσλήψεις περίπου 7.500 απολυμένων, «διαθεσίμων», αλλά και εργαζομένων στην ΕΡΤ.

 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα ζητηθεί από την τρόικα των επίμαχων επαναπροσλήψεων με τις προσλήψεις που προβλέπονταν για το 2015, ενώ θα γίνει δεκτό και πιθανό «πάγωμα» ή προσλήψεων μέχρι το 2019.

Η πρόταση, πάντως, αυτή αναμένεται να «σκοντάψει» σε μία ακόμη διαφορά μεταξύ ς και δανειστών.

Η διαφορά έγκειται στον αριθμό των προβλεπόμενων προσλήψεων για το 2015 καθώς στο Μεσοπρόθεσμο καταγράφονταν 11.000, ενώ μέχρι πρότινος η κυβέρνηση ενέμενε στη θεση της ότι ισχύουν οι 15.000 προσλήψεις που αναγράφονται στον προϋπολογισμό.

Η επιμέρους διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά τις επαναπροσλήψεις:

• 1.500 σχολικών φυλάκων.

• 1.800 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ.

• 1.200 διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων.

• 600 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

• 450 υπαλλήλων ΟΑΕΔ, και .

• 88 υπαλλήλων των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

• 60 υπαλλήλων του ΕΟΤ.

• 1.560 υπαλλήλων της ΕΡΤ.

Ως προς τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, η περίπτωσή τους είναι ιδιαίτερη καθώς ακόμη και σε περίπτωση απόρριψης της ελληνικής πρότασης, απλώς θα επιστρέψουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση οι επαναπροσλήψεις θα ολοκληρωθούν, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν οι υπολειπόμενες θα επαρκούν για την εξαγγελθείσα επανα αδιόριστων του ΑΣΕΠ και την κάλυψη άλλων αναγκών του Δημοσίου, όπως είναι για παράδειγμα τα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ, μέχρι αύριο θα πρέπει να έχει υποβληθεί πρόταση προς τους θεσμούς σχετικά με το σκέλος της συμφωνίας που προβλέπει κατάρτιση προγράμματος για την αποπολιτικοποίηση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις της ελληνικής πλευράς αναμένεται να συμπεριληφθούν οι νέες διαδικασίες για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. αλλά και για την προϊσταμένων στο Δημόσιο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση