Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σημεία σύγκλισης στο Brussels Group
Σημεία σύγκλισης στο Brussels Group

Σημεία σύγκλισης στο Brussels Group

ΑΠΕ-

Προς την ολοκλήρωση της παρούσας φάσης των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς βαδίζει η «Ομάδα των Βρυξελλών», με τα σημεία σύγκλισης απόψεων να είναι πλέον πολλά και σημαντικά, αλλά και με ορισμένα ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, όπως για παράδειγμα αυτά που άπτονται των εργασιακών και συνταξιοδοτικών θεμάτων.

Ελληνικές διπλωματικές τόνιζαν σήμερα από τις πως σε ότι αφορά της συζητήσεις για την του μέσου όρου συνταξιοδότησης στην , οι διαβουλεύσεις έχουν επικεντρωθεί στο τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ 2020 και 2025 και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ως προς τα οι ίδιες ανέφεραν πως η διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές εξακολουθεί να είναι σημαντική και ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν άξιες λόγου διαπραγματεύσεις.

Αύριο αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup, η οποία, όπως σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, θα πρέπει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – να επιβεβαιώσει τη σημαντική σύγκλιση απόψεων, δίδοντας το σχετικό μήνυμα στην υπουργική σύνοδο της ερχόμενης Δευτέρας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση