Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη για τους εκπαιδευτικούς
Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη για τους εκπαιδευτικούς

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη για τους εκπαιδευτικούς

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο με συνθήματα κατά της υπονόμευσης εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ώρα 6:00 μ.μ.

“Με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπολογίζοντας τις ανάγκες για την ειδική αγωγή (40), την παράλληλη στήριξη (50) και τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται να βρίσκονται στη διάθεση για αναπλήρωση (περίπου 40), μαζί με τα ήδη υπάρχοντα καταγεγραμμένα κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και υπόλοιπων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων τα κενά ξεπερνούν συνολικά τα 150. Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές αλλαγές ακόμη και δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολειά.

Αμφίβολο είναι ακόμη αν θα προσληφθούν έγκαιρα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εξαναγκάζονται να υποβάλλουν από την αρχή, για δεύτερη φορά, αιτήσεις πρόσληψης. Η καθυστέρηση στις προσλήψεις τους, η εξασφάλιση των μισών πιστώσεων που απαιτούνται (12.000 πιστώσεις για 25.000 κενά πανελλαδικά) καθώς επίσης και οι μηδενικοί διορισμοί δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό και στο Νομό Μαγνησίας.

Τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης, λαθών και παραλήψεων. Είναι εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που προωθείται εδώ και χρόνια, είτε την έχουν βαφτίσει «έξυπνο» ή «νέο» σχολείο. Είναι το σχολείο της αγοράς, που δρομολογείται με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Την ίδια πολιτική ακολούθησε πιστά στο χώρο της εκπαίδευσης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι το σχολείο της κατάρτισης και όχι της μόρφωσης, το σχολείο της δεξιοτήτων και όχι της ουσιαστικής παιδείας. Είναι το σχολείο που προετοιμάζει το φθηνό και χειραγωγημένο αυριανό εργατικό δυναμικό, που θα περιπλανιέται ανάμεσα την ανεργία και την υποαπασχόληση, με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Το 3ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ακόμη τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, ασφαλιστικές ανατροπές, νέο μισθολόγιο με μειώσεις μισθών. Με τον νέο εξορθολογισμό των τάξεων(OOSA) των σχολείων ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για αύξηση της αναλογίας μαθητή-εκπαιδευτικού ανά τάξη, για νέες συγχωνεύσεις, συμπτύξεις τμημάτων, κ.ά.

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν τον αγώνα τους από τα κάτω. Να πάρουν μέρος στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους και να διεκδικήσουν κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Να διεκδικήσουν το 12χρονο Ενιαίο Δημόσιο Αποκλειστικά Δωρεάν Δημόσιο Σχολείο και την Υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Αγωγή που θα μορφώνει πολύπλευρα τους μαθητές χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς.

Επίσης καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαχητικό παρών στο Συλλαλητήριο, το Σάββατο 5 του Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη. Καταγγέλλει ακόμη την απαράδεκτη στάση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, και πιο συγκεκριμένα τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ), 3Α, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που πρόσκεινται στα κόμματα που κυβέρνησαν και υπέγραψαν τα μνημόνια, καθώς επίσης και τη ΡΙΖΟΣΠ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που για ακόμη μια φορά αρνήθηκαν την οικονομική ενίσχυση ύψους 100 € από το ταμείο των σωματείων, για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών μελών τους, όπως είχαν υποχρέωση, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • MVP του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για δεύτερη συνεχή χρονιά - https://t.co/R7yZzrvCBM -

  • Η επιστροφή του Θεόφιλου στον Βόλο - https://t.co/uknkNs3t7z -

  • Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Μαγνησίας - https://t.co/8N9XPEPGMX -

"Αλιεύοντας" την είδηση