Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σφοδρή επίθεση Κυρ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση Κυρ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση Κυρ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κατήγγειλε  σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου, για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς, κάνοντας λόγο για κυνισμό και θράσος από πλευράς του.

«Τη Δευτέρα, 92 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο. Ο αριθμός μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερος. Καθένας μας βλέπει να καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους τα πρόσωπα της τραγωδίας. Είναι ένα μαύρο ψηφιδωτό από οικογενειακά δράματα και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε. Μπορούσε να ήταν δικοί μας άνθρωποι εκεί. Μια μάχη άδικη και άνιση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στην Αττική.

Όπως ανέφερε, βρέθηκε, ως όφειλε, πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους, άκουσε πολύ και μίλησε λίγο, επισημαίνοντας, όμως, πως ποτέ δεν έχει νιώσει τόσο άσχημα όσο την περασμένη Πέμπτη όταν πήγε στο καμένο που χάθηκαν συμπολίτες μας.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης οφείλω να σταθώ με υπευθυνότητα, απέναντι στην τραγωδία. Κάθε δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση. Είχαμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη τραγωδία. Ούτε εγώ, ούτε η Δ, έπρεπε να εμπλακούμε σε μία ανούσια αντιπαράθεση. Αυτά που λένε αυτοί που έζησαν τη μαύρη Δευτέρα έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος και πολύ περισσότερη αλήθεια από δηλώσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Ο πρόεδρος της Δ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα κάνει ό,τι μπορεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης για να αποδοθούν ευθύνες.

«Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Δεν ησυχάζουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ  συμπλήρωσε πως αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. «Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι Έλληνες ζητούν ασφάλεια. Απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ευθύνη και κυρίως τους πιο κατάλληλους ανθρώπους στις πιο κρίσιμες θέσεις. Γι' αυτό στέκομαι εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Kυβέρνηση: Όχι μικροκομματικά παιχνίδια την ώρα της ευθύνης

Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ζουν μάλλον σε μία δική τους, εικονική πραγματικότητα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή τους να εμφανίσουν ως επιτυχία τους τη θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για προς τους πυρόπληκτους.

Τα γεγονότα ωστόσο, τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή της ς με τον κ. Γιουνκέρ, ζητώντας τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται όλες αυτές τις ημέρες σε διαρκή με την αρμόδια Επίτροπο Κορίνα και με επιστολή του από την 25η Ιουλίου ζήτησε να ενεργοποιηθεί γρήγορα το Ταμείο Αλληλεγγύης της και να εξασφαλισθεί πρόσθετη ενίσχυση για τις πληγείσες περιοχές από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, με την κα. να απαντά θετικά την ίδια ημέρα (επισυνάπτονται οι επιστολές).

Είναι αυτές οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κινητοποίησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως άλλωστε επισημαίνει και η κα. Κρέτσου σε επίσημη δήλωσή της την Παρασκευή 27 Ιουλίου2. Παρόλα αυτά η ΝΔ επέλεξε την ίδια μέρα να βγάλει επίσημη συγχαίροντας τον εαυτό της για τη θετική ανταπόκριση της Επιτροπής. Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της στιγμής και μη θέλοντας να εμπλακούμε στην προσφιλή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μικροπολιτική αντιπαράθεση, δεν απαντήσαμε.

Σήμερα όμως ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε εμφατικά στους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς και την κυνική διασπορά fake news. Είναι λοιπόν χρέος μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν από όλους μας ευθύνη και σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μικροκομματικές κινήσεις εντυπωσιασμού σαν και αυτές που επιδίδονται η ΝΔ και ο αρχηγός της.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση