Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ
Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ του προέδρου της  Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε χθες και προβλέπει την διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις πριν αυτές ιδιωτικοποιηθούν.

Ο κ.  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην , υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί αποδέχτηκαν την τροπολογία χωρίς να δώσουν την παραμικρή εξήγηση για το περιεχόμενό της. «Σας καλώ να ζητήσετε από την  να αποσύρετε την τροπολογία. Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι απαράδεκτο. Αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα καθήκοντος μην κρύβετε αυτούς που βιάζονται να γίνουν καθεστώς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς το Προεδρείο της Βουλής, και πρόσθεσε: «Αποσύρτε την τροπολογία ή δώστε εξηγήσεις σε ποιον αφορά αυτή η διάταξη».

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αολίτευσης, μνημονεύοντας την κυβέρνηση Σαμαρά. «Ζήσαμε τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά που ως πρωθυπουργός δεν είχε έρθει στη Βουλή να απαντήσει σε μία ερώτηση. Μια διαδικασία fast track με δεκάδες ΠΝΠ Μιλάτε εσείς για τροπολογίες; Ξεχνάτε τις νυχτερινές τροπολογίες με την ασυλία στους τραπεζίτες;» «Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του βρίσκεται σε ένα διαρκές βέρτιγκο. Μη έχοντας τι άλλο να κάνετε και τι άλλο να πείτε έρχεστε εδώ και κάνετε ενστάσεις επί της διαδικασίας. Είστε γραφικός και επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ανταπαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως η τροπολογία είναι χωρίς εξήγηση και πρότεινε να επανακατατεθεί ως υπουργική, συνοδευόμενη με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. «Γιατί η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση. Σας καλώ να την δείτε κ. Πρόεδρε. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Βουλή», είπε.  Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την πρώτη ομιλία του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργός. «Όταν κλείνατε την ομιλία σας συγκινημένος λέγοντας ότι είστε μέρος του Συντάγματος. Απαντήστε τώρα, το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν μπορεί να κατατίθεται τροπολογία χωρίς έκθεση του ΓΛΚ; Που είναι η επιχείρηση αυτή; Είναι στην Κοζάνη; Ούτε ο της περιοχής στην οποία ανήκει η εταιρεία δεν είχε το θάρρος να την υποστηρίξει. Αν θέλετε να βελτιωθεί το ύφος, τότε αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς θα είστε υπόλογος για τα ερωτήματα που θα δημιουργηθούν».

Κυρ. Μητσοτάκης: Να αποσυρθεί η τροπολογία και να επανακατατεθεί από υπουργό

Να αποσυρθεί η τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη για τα παλαιά χρέη επιχειρήσεων ζήτησε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της , στη σφοδρή που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Να αποσυρθεί, συνέχισε, και να επανακατατεθεί τη φορά αυτή από τον αρμόδιο υπουργό, μαζί με έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αολίτευσης. Διαφορετικά, τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, «θα είστε υπόλογος».

Με την αφορμή αυτή εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το θέμα των χθεσινών καταγγελιών του για την κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης. Παρότι αναγνώρισε ότι ούτε πριν (επί των προηγούμενων κυβερνήσεων δηλαδή) ήταν υποδειγματική η λειτουργία του Κοινοβουλίου, όμως «εσείς έχετε ξεπεράσει κάθε όριο».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση