Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε συνάντηση καλεί ο Αλ. Τσίπρας τους αρχηγούς του «Νότου» της Ε.Ε.
Σε συνάντηση καλεί ο Αλ. Τσίπρας τους αρχηγούς του «Νότου» της Ε.Ε.

Σε συνάντηση καλεί ο Αλ. Τσίπρας τους αρχηγούς του «Νότου» της Ε.Ε.

Συνάντηση των ρχηγών των χωρών του “Νότου” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στη Συνάντηση των 7 χωρών του “Νότου” της ς, της ευρωπαϊκής Μεσογείου, που βρίσκεται προς το στη φάση του προγραμματισμού, θα συμμετέχουν μαζί με την , η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η , η Κύπρος και η Μάλτα.

Στο επίκεντρο της διάσκεψης -που σύμφωνα με τον έως τ προγραμματισμό σχεδιάζεται να διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου- αναμένεται να τεθούν οι μεγάλες που αντιμετωπίζει η σε οικονομικό αλλά και πολιτικό-θεσμικό επίπεδο και θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού “Νότου” απέναντι σε αυτές, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνεται ότι η Συνάντηση αναμένεται να λάβει χ λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο των “27” στην Μπρατισλάβα που πραγματοποιείται με αντικείμενο το μέλλον της ς, στον απόηχο και του Brexit.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση