Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε καθεστώς προστασίας θα τεθούν τα πληρώματα πέντε πλοίων της ΝΕΛ
Σε καθεστώς προστασίας θα τεθούν τα πληρώματα πέντε πλοίων της ΝΕΛ

Σε καθεστώς προστασίας θα τεθούν τα πληρώματα πέντε πλοίων της ΝΕΛ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική ήταν η σημερινή γνωμοδότηση της ειδικής επιτροπής που συνεδρίασε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι ναυτικοί μέλη των πληρωμάτων πέντε πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου.

Πρόκειται για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία “European express”, “Tαξιάρχης”, “Aqua jewel”, “” και “Θεόφιλος”.

Η επιτροπή,στην οποία συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών,ένας εκπρόσωπος από το υπουργείο Ναυτιλίας και ένας από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις περί εγκατάλειψης του πληρώματος,λόγω της μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων για καταβολή μισθών και τροφοδοσία από τη πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η επιτροπή αναμένεται να αποστείλει τη γνωμοδότησή της στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ο οποίος με απόφασή του θα γνωστοποιήσει την έναρξη της διαδικασίας περί εγκατάλειψης.

Επίσης αναμένεται να συνταχθεί λίστα με τους απλήρωτους ναυτικούς η οποία θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας,στη πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να συμφωνήσει για τις των ναυτικών αλλά και στο προκειμένου να γίνει ναυτολογίου.

Η περί εγκατάλειψης πληρωμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας,προβλέπει τη πλήρη καταβολή των αποδοχών τριών μηνών από το στους ναυτικούς,έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων.

Με τη βεβαίωση από το ΝΑΤ ότι έχει εκδοθεί επιταγή για τη καταβολή των αποδοχών τριών μηνών,για κάθε ναυτικό που έχει εγκαταλειφθεί,αυτοδικαίως λύνεται και η σύμβαση ναυτικής εργασίας και κλείνει το ναυτολόγιο του πλοίου.

Η όλη διαδικασία και η καταβολή των χρημάτων στους απλήρωτους ναυτικούς αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 20 μέρες.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση