Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε καθεστώς προστασίας θα τεθούν τα πληρώματα πέντε πλοίων της ΝΕΛ
Σε καθεστώς προστασίας θα τεθούν τα πληρώματα πέντε πλοίων της ΝΕΛ

Σε καθεστώς προστασίας θα τεθούν τα πληρώματα πέντε πλοίων της ΝΕΛ

ΑΠΕ-

Θετική ήταν η σημερινή γνωμοδότηση της ειδικής επιτροπής που συνεδρίασε στο και Αιγαίου, προκειμένου να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι ναυτικοί μέλη των πληρωμάτων πέντε πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου.

Πρόκειται για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία “European express”, “Tαξιάρχης”, “Aqua jewel”, “Μυτιλήνη” και “Θεόφιλος”.

Η επιτροπή,στην οποία συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών,ένας εκπρόσωπος από το και ένας από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις περί εγκατάλειψης του πληρώματος,λόγω της μη εκπλήρωσης υποχρεώσεων για καταβολή μισθών και τροφοδοσία από τη πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η επιτροπή αναμένεται να αποστείλει τη γνωμοδότησή της στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα ο οποίος με απόφασή του θα γνωστοποιήσει την έναρξη της διαδικασίας περί εγκατάλειψης.

Επίσης αναμένεται να συνταχθεί λίστα με τους απλήρωτους ναυτικούς η οποία θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας,στη πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να συμφωνήσει για τις οφειλές των ναυτικών αλλά και στο ΝΑΤ προκειμένου να γίνει εκκαθάριση ναυτολογίου.

Η απόφαση περί εγκατάλειψης πληρωμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας,προβλέπει τη πλήρη καταβολή των αποδοχών τριών μηνών από το ΝΑΤ στους ναυτικούς,έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων.

Με τη βεβαίωση από το ΝΑΤ ότι έχει εκδοθεί επιταγή για τη καταβολή των αποδοχών τριών μηνών,για κάθε ναυτικό που έχει εγκαταλειφθεί,αυτοδικαίως λύνεται και η σύμβαση ναυτικής εργασίας και κλείνει το ναυτολόγιο του πλοίου.

Η όλη διαδικασία και η καταβολή των χρημάτων στους απλήρωτους ναυτικούς αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 20 μέρες.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθλήτριες και αθλητές του Γ. Σ. Βόλου στο Διασυλλογικό Αλτικού Τετράθλου - https://t.co/GyuNqwCYQr -

  • Γυρίσματα νέας διεθνούς παραγωγής #Castaways στο #Πήλιο #BBC #Paramount #Πήλιο - https://t.co/Ajs2TM2Csw -

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

"Αλιεύοντας" την είδηση