Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σε αναζήτηση συμφωνίας..
Σε αναζήτηση  συμφωνίας..

Σε αναζήτηση συμφωνίας..

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μπορεί οι συζητήσεις σε επίπεδο Βrussels Group που έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη να διεξάγονται σε καλύτερο , τα θέματα όμως τα οποία εξετάζονται, παραμένουν ανοιχτά, χωρίς να υπάρχει συμφωνία σε κανένα τομέα.

Κι ενώ αναμενόταν η συζήτηση να γίνει επί του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διεμήνυαν ότι αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αντιθέτως, πραγματοποιείται μία λεπτομερής συζήτηση σε μία σειρά από θέματα όπως το μακροοικονομικό σενάριο για την ελληνική , οι ιδιωτικοποιήσεις  και τα δημοσιονομικά ζητήματα. Και στα τρία αυτά θέματα, για τα οποία η συζήτηση έγινε χθες, οι προβλέψεις της ελληνικής πλευράς δεν συμβαδίζουν με αυτές των εταίρων, καθώς είναι πολύ πιο «θετικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο από την Ελλάδα αριθμεί περίπου 25 άτομα και είναι το πιο πολυπληθές μέχρι στιγμής, καθώς φαίνεται να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση η είσοδος των τεχνικών κλιμακίων στα ελληνικά υπουργεία.

Ετσι, αντί να βρίσκονται στην , οι ίδιοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στις με μία σειρά από στοιχεία, δυσκολεύοντας την διεξαγωγή των συζητήσεων.

Στη σημερινή ατζέντα τέθηκαν θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ως αύριο Σάββατο, 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και την .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση