Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε αναζήτηση συμφωνίας..
Σε αναζήτηση  συμφωνίας..

Σε αναζήτηση συμφωνίας..

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μπορεί οι συζητήσεις σε επίπεδο Βrussels Group που έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη να διεξάγονται σε καλύτερο κλίμα, τα θέματα όμως τα οποία εξετάζονται, παραμένουν ανοιχτά, χωρίς να υπάρχει σε κανένα τομέα.

Κι ενώ αναμενόταν η συζήτηση να γίνει επί του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει η τις επόμενες μέρες, Ευρωπαίοι διεμήνυαν ότι αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αντιθέτως, πραγματοποιείται μία λεπτομερής συζήτηση σε μία σειρά από θέματα όπως το μακροοικονομικό σενάριο για την ελληνική οικονομία, οι ιδιωτικοποιήσεις  και τα δημοσιονομικά ζητήματα. Και στα τρία αυτά θέματα, για τα οποία η συζήτηση έγινε χθες, οι προβλέψεις της ελληνικής πλευράς δεν συμβαδίζουν με αυτές των εταίρων, καθώς είναι πολύ πιο «θετικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο από την Ελλάδα αριθμεί περίπου 25 άτομα και είναι το πιο πολυπληθές μέχρι στιγμής, καθώς φαίνεται να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την η είσοδος των τεχνικών κλιμακίων στα ελληνικά υπουργεία.

Ετσι, αντί να βρίσκονται στην Αθήνα, οι ίδιοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μία σειρά από στοιχεία, δυσκολεύοντας την διεξαγωγή των συζητήσεων.

Στη σημερινή ατζέντα τέθηκαν θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ως αύριο Σάββατο, 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και την Κυριακή.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση