Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε αναζήτηση συμφωνίας..
Σε αναζήτηση  συμφωνίας..

Σε αναζήτηση συμφωνίας..

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΟΚΡΙΣΗ. Μπορεί οι συζητήσεις σε επίπεδο Βrussels Group που έχουν ξεκινήσει πό την Πέμπτη ν διεξάγονται σε καλύτερο κλίμα, τα θέματα όμως τα οποία εξετάζονται, παραμένουν ανοιχτά, χωρίς να υπάρχει σε κανένα τομέα.

Κι ενώ αναμενόταν η συζήτηση να γίνει επί του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διεμήνυαν ότι αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αντιθέτως, πραγματοποιείται μία λεπτομερής συζήτηση σε μία σειρά από θέματα όπως το μακροοικονομικό σενάριο για την , οι ιδιωτικοποιήσεις  και τα δημοσιονομικά ζητήματα. Και στα τρία αυτά θέματα, για τα οποία η συζήτηση έγινε χθες, οι προβλέψεις της ελληνικής πλευράς δεν συμβαδίζουν με αυτές των εταίρων, καθώς είναι πολύ πιο «θετικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο από την αριθμεί περίπου 25 άτομα και είναι το πιο πολυπληθές μέχρι στιγμής, καθώς φαίνεται να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση η είσοδος των τεχνικών κλιμακίων στα ελληνικά υπουργεία.

Ετσι, αντί να βρίσκονται στην , οι ίδιοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μία σειρά από στοιχεία, δυσκολεύοντας την διεξαγωγή των συζητήσεων.

Στη σημερινή ατζέντα τέθηκαν θέματα ενέργειας, ς και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ως αύριο Σάββατο, 7.30 μ.μ. Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και την Κυριακή.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση