Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς: Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς Τσίπρα Πρωθυπουργό
Σαμαράς: Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς Τσίπρα Πρωθυπουργό

Σαμαράς: Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς Τσίπρα Πρωθυπουργό

Τη συγκρότηση μίας μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης υπό νέο Πρωθυπουργό και χωρίς τη συμμετοχή των Αλ. και Αντ. Σαμαρά προκρίνει ο Πρόεδρος της .Δ., στην περίπτωση που η κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία ψήφισης μίας συμφωνίας, απολέσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος ο κ. Σαμαράς όσο και οι στενοί του συνεργάτες εκφράζουν επιφυλάξεις για τη δυνατότητα επίτευξης τελικής συμφωνίας, σε συνέντευξή του (Crash) ο Πρόεδρος της .Δ. επικεντρώνεται περισσότερο στο ενδεχόμενο η όποια συμφωνία να μην ψηφιστεί από βουλευτές των και .

«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης και ασφαλώς πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια για την παραμονή της χώρας στο ευρω και για την έξοδο από την κρίση», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, ενώ στο ερώτημα περί δικής του συμμετοχής σχολίασε:

«Αν ο κ. έχανε την δεδηλωμένη ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει … Δική μου επιδίωξη δε είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή.Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν άμεσα γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ ., με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη τη δική μας. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ.Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γλυκά Νερά: «Βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε ο κατηγορούμενος #ΓλυκάΝερά - https://t.co/DhH95r5FNt -

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

"Αλιεύοντας" την είδηση