Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Reuters: Τούρκοι χάκερ πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε Ελλάδα – Κύπρο
Reuters: Τούρκοι χάκερ πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε Ελλάδα – Κύπρο

Reuters: Τούρκοι χάκερ πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις σε Ελλάδα – Κύπρο

Χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης πιστεύεται πως βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που στοχοποίησαν  πρόσφατα τους ιστοσελίδες της ελληνικής, κυπριακής αλλά και της ιρακινής κυβέρνησης, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις κορυφαίους αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας.

Οι επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, αναφέρει το δημοσίευμα, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, πρεσβειών και υπηρεσιών ασφαλείας ενώ επισημαίνει ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν οι email της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης , καθώς και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του Ιράκ.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και δύο Βρετανοί ανέφεραν πως η δραστηριότητα των φέρνει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με δυο βρετανούς και έναν αμερικανό αξιωματούχο, η δραστηριότητα φέρει τα χαρακτηριστικά κρατικά υποστηριζόμενης επιχείρησης κατασκοπείας διεξαχθείσης για την προώθηση τουρκικών συμφερόντων

Οι είπαν ότι το συμπέρασμά τους βασίστηκε σε τρία στοιχεία: στις και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία. Στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, όπως οι ίδιες λένε, χρησιμοποίησαν καταχωρισμένε στην Τουρκία. Και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Οι ανέφεραν ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα άτομα ή οργανισμοί είναι υπεύθυνοι αλλά πιστεύουν ότι τα κύματα των επιθέσεων συνδέονται μεταξύ τους, επειδή σε όλες χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι σέρβερς ή άλλη υποδομή.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ετερος Τούρκος αξιωματούχος δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις αλλά αρκέστηκε να πει ότι η Τουρκία έχει υπάρξει συχνά κυβερνοιεπιθέσεων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση