Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Μυρίζουν” φθινοπωρινές εκλογές;
“Μυρίζουν” φθινοπωρινές  εκλογές;

“Μυρίζουν” φθινοπωρινές εκλογές;

“Το Υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο για την διεξαγωγή τους όταν αυτές προκηρυχθούν”.  Η δήλωση αυτή του Υπουργού ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη , στο περιθώριο της εκδήλωσης εγκανίων του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου, μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια άτυπη  προεκλογική περίοδο.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η  αυξημένη τον  τελευταίο καιρό δραστηριότητα των βουλευτών,  με επισκέψεις και συναντήσεις με πολίτες και φορείς, η προεκλογική φιλολογία των κομμάτων και τα ανοιχτά σοβαρά ζητήματα που έχει  η χώρα (εθνικά, οικονομικά, ενεργειακά) τότε συμπεραίνεται  πως μετά την καλοκαιρινή ραστώνη θα ηχήσει το προεκλογικό “καμπανάκι”.

Βεβαίως όσο οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν και οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα μπάνια του λαού , τόσο   οι  πολιτικοί θα ρίξουν τους προεκλογικούς τόνους, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός μπορεί  να διαμηνύει προς  κάθε κατεύθυνση ότι οι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας , αλλά σύσσωμη η ζητά άμεσα την προσφυγή στις κάλπες, ενώ και κάποιες  φωνές στη ΝΔ   ζητούν να γίνουν νωρίτερα οι για να αποφευχθεί  η  φθορά της κυβέρνησης.

Οπότε αναμένεται αρκετά “θερμό” πολιτικά το Φθινόπωρο και δεν αποκλείεται να οδηγηθούν  οι πολίτες τρεις  διαδοχικές φορές στις κάλπες, προκειμένου να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση,  που είναι ζητούμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οψόμεθα…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση