Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » “Μυρίζουν” φθινοπωρινές εκλογές;
“Μυρίζουν” φθινοπωρινές  εκλογές;

“Μυρίζουν” φθινοπωρινές εκλογές;

“Το Υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο για την διεξαγωγή τους όταν αυτές προκηρυχθούν”.  Η δήλωση αυτή του Υπουργού Μάκη Βορίδη , στο περιθώριο της εκδήλωσης εγκανίων του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου, μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια άτυπη  προεκλογική περίοδο.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η  αυξημένη τον  τελευταίο καιρό δραστηριότητα των βουλευτών,  με επισκέψεις και συναντήσεις με πολίτες και φορείς, η προεκλογική φιλολογία των κομμάτων και τα ανοιχτά σοβαρά ζητήματα που έχει  η χώρα (εθνικά, οικονομικά, ενεργειακά) τότε συμπεραίνεται  πως μετά την καλοκαιρινή ραστώνη θα ηχήσει το προεκλογικό “καμπανάκι”.

Βεβαίως όσο οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν και οι πολίτες θα απολαμβάνουν τα μπάνια του λαού , τόσο   οι  πολιτικοί θα ρίξουν τους προεκλογικούς τόνους, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός μπορεί  να διαμηνύει προς  κάθε κατεύθυνση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας , αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά άμεσα την στις κάλπες, ενώ και κάποιες  φωνές στη ΝΔ   ζητούν να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές για να αποφευχθεί  η  φθορά της κυβέρνησης.

Οπότε αναμένεται αρκετά “θερμό” πολιτικά το Φθινόπωρο και δεν αποκλείεται να οδηγηθούν  οι πολίτες τρεις  διαδοχικές φορές στις κάλπες, προκειμένου να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση,  που είναι ζητούμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οψόμεθα…

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση