Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πυρά Μαραβέγια κατά ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παιδεία
Πυρά Μαραβέγια κατά ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παιδεία

Πυρά Μαραβέγια κατά ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παιδεία

 

«Υποκριτική η στάση σας, αφήσατε τη δουλειά για τους επόμενους»

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι είναι άκρως υποκριτικό να κόπτονται σήμερα για τα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όταν στο τέλος της θητείας του ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αναβαθμίσει τα ΤΕΙ της χώρας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρίς ποτέ να αποσαφηνίσει ποια επαγγελματικά δικαιώματα θα αποκτούσαν πλέον οι απόφοιτοι αυτών των σχολών.

«Αφήσατε όλη αυτήν τη δουλειά για τους επόμενους, δείγμα του πρόχειρου τρόπου με τον οποίο έχετε μάθει να αντιμετωπίζετε ακόμα και τα πιο σοβαρά πράγματα», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας και πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον ορθολογισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αντιδράσεις για τη σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία και τη ζωντανή διδασκαλία των μαθητών μέσω διαδικτύου. «Λέτε ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη δημόσια εκπαίδευση. Σας θυμίζω, όμως, ότι στα ιδιωτικά σχολεία σχεδόν από την αρχή της πανδημίας του κορωναϊού τέτοιες υπηρεσίες τηλε-εκπαίδευσης παρέχονταν σε μαθητές πολλών τάξεων και ήταν τόσο επιτυχημένες που και οι υπόλοιποι γονείς των οποίων τα παιδιά αρχικά δεν είχαν πρόσβαση, ζήτησαν τη διεύρυνση του μέτρου σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι «αυτά αποτελούν έμμεση απόδειξη για το ποιος κόπτεται για την ωφέλεια των λίγων και όχι των πολλών».

Συνεχίζοντας, συνεχάρη την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την πιλοτική εισαγωγή στο νηπιαγωγείο των δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα, η οποία επίσης καταγγέλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα επέκρινε την τοποθέτηση βουλευτού του κόμματος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, «που δήλωσε πονηρεμένη από το παραπάνω προφανές και επωφελές για τα νήπια πρόγραμμα, ενώ ανακάλυψε και αμερικανικό δάκτυλο στην πιλοτική αυτή δράση, που σίγουρα οφείλεται σε κάποια διεθνή συνωμοσία», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων του της Ν.Δ.

Αναφερόμενος σε ειδικότερα ζητήματα, ο κ. Μαραβέγιας έθεσε το αίτημα εκπαιδευτικών, γονέων, ατόμων με ειδικές ανάγκες για την κατά προτεραιότητα τοποθέτησή τους στον τόπο κατοικίας τους, επισημαίνοντας ότι είναι δίκαιο και εξαιρετικά αναγκαίο, καθώς αφορά και την οικογενειακή σταθερότητα και κυρίως την προστασία ανηλίκων με πολύ σοβαρές αναπηρίες. Επίσης, έθεσε το θέμα που αφορά τη μαθητεία των μηχανοσυνθετών του ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας του Βόλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεσα γραφειοκρατική απεμπλοκή του από το Υπουργείο Παιδείας.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα συναρμόδια Υπουργεία για δύο τροπολογίες που υιοθέτησαν σχετικές αναφορές που κατατέθηκαν στη Βουλή, μεταξύ αυτών και δικές του. Η πρώτη είναι η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, που στο τελευταίο άρθρο της ορίζει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 700 ευρώ λόγω της επιδημίας του κορωναϊού στους σπουδαστές ΙΕΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της μαθητείας. Η δεύτερη τροπολογία είναι του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά τα σχολικά κυλικεία, δίνοντας τη δυνατότητα για παράταση ή τερματισμό των συμβάσεων μίσθωσης αζημίως για όσα κυλικεία δεν λειτούργησαν αυτή τη σχολική χρονιά με τα τόσα προβλήματα λόγω κορωναϊού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο κ. Σταϊκούρας να καταθέσει στη Βουλή τα φορολογικά στοιχεία των ΜΜΕ που χρηματοδότησε ο κ. Πέτσας… - https://t.co/RePwQ7PrOq -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου - https://t.co/9fPqPOwLCG -

  • Μεγάλη διάκριση από τη Μάρθα Ξηροφώτου - https://t.co/ylozQo1qGM -

"Αλιεύοντας" την είδηση