Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πυρ ομαδόν κατά «κοινωνικού πακέτου» Τσίπρα
Πυρ ομαδόν κατά «κοινωνικού πακέτου» Τσίπρα

Πυρ ομαδόν κατά «κοινωνικού πακέτου» Τσίπρα

Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), την Τετάρτη.

Ο κ. Τσίπρας, εξήγγειλε δέσμη μέτρων σχετικά με το ΕΚΑΣ, των οποίων η εφαρμογή θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, απαριθμώντας παράλληλα τους επτά βασικούς «πυλώνες» της κυβερνητικής πολιτικής.

Δριμεία ήταν η αντίδραση της έας ς, η οποία μέσω του εκπροσώπου της, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, τόνισε ότι «ουδείς ακούει και ουδείς πιστεύει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις», καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να τις αποφεύγει.

«Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εάν θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους  χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ς τους», ανέφερε ακόμη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

«Η σημερινή επικοινωνιακή παράσταση, όχι μόνο δεν πείθει, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τα θύματα της φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική . Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τoν ίδιο και την Κυβέρνησή του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για « διαρκείας», όσον αφορά και τους οικονομικά ασθενέστερους.

«Στα λόγια το γνωστό μονότονο «κοινωνικό προσωπείο», χωρίς περιεχόμενο, με ψέματα και αόριστες υπο. Στην πράξη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κόψιμο των συντάξεων, πλειστηριασμοί της Α' κατοικίας, απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα», σημείωσε ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη.

«Τώρα αφού κόβει το ΕΚΑΣ, υπόσχεται ένταξη των δικαιούχων του στα . Μετατρέπει τους συνταξιούχους σε απόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μόνο το 20% των προβλεπόμενων (ελάχιστων) κονδυλίων έχουν χρησιμοποιηθεί το Α' εξάμηνο του 2016. Φυσικά ούτε λέξη για ανάπτυξη, θέσεις ς, προοπτική και ελπίδα για τον τόπο», κατέληξε.

Από την πλευρά του, το έκανε λόγο για «νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος» προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας «μπορεί να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στις συζητήσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τελευταία, αλλά έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στους προαύλιους χώρους και σε σουαρέ στον κήπο».

Αναφέρεται επίσης σε «κοινωνική αναλγησία» της κυβέρνησης, η οποία, όπως αναφέρει, «έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160.000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση».

«Η λεγόμενη “κοινωνική πολιτική” είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου», αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Ούτε το “να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι” δεν ισχύει για την κυβέρνηση, που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους φόρους στον λαό, ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και επενδυτικά πακέτα», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Οι συγκεκριμένοι πυλώνες είναι απλώς στόχοι οι οποίοι στην πράξη δεν έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο χάος και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ισορροπήσουμε. Καλό θα ήταν να ίσχυαν αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος. «Από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ φτάνουμε στις μικρές ρυθμίσεις διευκόλυνσης. Ελπίζουμε σύντομα να ακούσουμε και την κατάργηση του φόρου αυτού, όπως άλλωστε είχε τάξει και ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν και κέρδισε τις εκλογές», δήλωσε ο ίδιος.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση