Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Public Issue: Προβάδισμα 14,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Public Issue: Προβάδισμα 14,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Public Issue: Προβάδισμα 14,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 14,5 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα στη μέτρηση εκλογικής επιρροής, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 1 και 14 Φεβρουαρίου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5% και ακολουθούν Χρυσή με 7,5%, ΚΚΕ με 6,5%, Ελληνική Λύση στο 3%, Ένωση Κεντρώων με 1,5%, και με 1%.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της έρευνας, η μέτρηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει την εκλογική της επιρροή, η οποία καταγράφεται σήμερα στο 39% ενώ διατηρεί ταυτόχρονα και ανοικτό προβάδισμα 14,5% εκατοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ, επισημαίνεται στην έρευνα, «συνεχίζει να απορροφά το σημαντικότερο τμήμα τςη εκλογικής βάσης των τριών νεοπαγών κομμάτων της μνημονιακής περιόδου (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων).

Για το κυβερνών κόμμα σημειώνεται ότι η εκλογική του επιρροή εκτιμάται σήμερα σε ποσοστό 24%. Ωστόσο και παρά την ανάκαμψη που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2017, στην έρευνα τονίζεται ότι «πληρώνει μεγάλο κόστος από την πολιτική απομόνωση και την κοινωνική περιχαράκωση που του χρεώνεται εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, απώλεια που δεν αντισταθμίζεται από την προσέλκυση μιας μικρής μερίδας ψηφοφόρων του λεγόμενου «αντιεθνικιστικού ρεύματος», που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας και συσπειρώνεται σήμερα γύρω του».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση