Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρόταση μομφής μετά τα προαπαιτούμενα εξετάζει η ΝΔ
Πρόταση μομφής μετά τα προαπαιτούμενα εξετάζει η ΝΔ

Πρόταση μομφής μετά τα προαπαιτούμενα εξετάζει η ΝΔ

Θερμές έχουν δρομολογηθεί στο κοινοβούλιο στο περιθώριο του πολυνομοσχεδίου με τα και στη διαδικασία των διεργασιών αναφορικά με τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, στην περίπτωση που όπως σημειώνει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρξει απάντηση από το Μέγαρο στο άμεσο και ρητό ερώτημα του κ. Μητσοτάκη να αποδείξει ο πρωθ ότι διαθέτει την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη σύναψη μιας συμφωνίας για το «Μακεδονικό» πριν από την μονογραφή της από τους κ. Τσίπρα και Ζάεφ. Αντίστοιχο προηγούμενο και μάλιστα με πρωτοβουλία τότε του κ. Τσίπρα κατεγράφη πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στη ΝΔ. Το ίδιο πρέπει να πράξει και τώρα ο κ. Τσίπρας, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το χρονικό περιθώριο για να δοθεί αυτή η απάντηση είναι σήμερα το βράδυ. Αν δεν υπάρξει μια τέτοια απάντηση τότε η ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένη να καταθέσει την πρόταση μομφής εκτός απροόπτου αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή η κατάθεση της πρότασης μομφής πιθανόν να γίνει το πρωί της Παρασκευής με την ευκαρία της συνεδριάσης που ζήτησε ο πρωθ για ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με το Σκοπιανό.

Τα σενάρια που έφεραν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτει μια τέτοια πρόταση ακόμα και σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί γεγονός το οποίο θα «πάγωνε» τη συζήτηση των προαπαιτούμενων και θα προκαλούσε αναβολή στην ψήφισή τους ουσιαστικά ακυρώθηκαν με τη δήλωση που έκανε ο κ. αμέσως μετά το τέλος της ς που είχε με τον επικεφαλής του ESM, Κλαόυς Ρέγκλινγκ. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι εξεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο, αλλά να επιτευχθεί στο επικείμενο Εurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την επείγουσα διαδικασία με το επιχείρημα ότι έπρεπε το αργότερο αύριο να ψηφιστούν, να δημοσιευθεί ο νόμος στο ΦΕΚ ως προϋπόθεση για αν συζητηθεί η του χρέους στην κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup.

Σημειώνεται δε, ότι από το μεσημέρι άρχισε η συλλογή υπογραφών μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ, ενέργεια απαραίτητη για την υποβολή πρότασης μομφής. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ς, η εν λόγω συζήτηση μπορεί να αρχίσει μετά από δύο μέρες ή και άμεσα σε περίπτωση που το ζητήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο θα ζητήσει άμεσα έναρξη της διαδικασίας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η έγκριση της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση