Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αλ. Τσίπρας: Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Αλ. Τσίπρας: Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Αλ. Τσίπρας: Θα μετατρέψω την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Για «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης ς, απαντώντας στην πρόταση μομφής που θα καταθέσει η αξιωματική κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. ς είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ:

«Ενημερώστε τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα με και τα κρίσιμα».

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό, που αναδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, για να δραπετεύσει από μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο αν το ήθος του Πολάκη είναι καλό ή κακό, αν είναι ευγενής ή όχι. Ο κ. Μητσοτάκης κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει το αψύ ύφος των Σφακιανών και θέλει να συζητά γι αυτά και όχι για τα Χριστουγέννων που θα κόψει, για τα θαλασσοδάνεια τα σκάνδαλα της Νοβάρτις κ.α.», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη καταθέτει η ΝΔ

Με τη φράση «Τώρα, ή θα τον αποπέμψει ή θα τον πάρει «αγκαλιά», ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μια κορυφαία κοινοβουλευτική κίνησή του αιφνιδίασε τους πάντες και κυρίως την κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή, και προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης μομφής –αμέσως μετά το Πάσχα, όταν δηλαδή θα κορυφώνεται η προεκλογική - κατά του Π.Πολάκη: αφορμή είναι η τελευταία χυδαία επίθεσή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο με αιχμή την αναπηρία του υποψήφιου ευρω της ΝΔ. «Η εβδομάδα των παθών για τον κ. Τσίπρα αρχίζει μετά το Πάσχα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής ς μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ετσι αντιλαμβάνεστε την κοινωνία των ίσων ευκαιριών; Ο κ. Κυμπουρόπουλος έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με αναπηρία και γι' αυτό ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής υπουργός Υγείας τον κατηγόρησε», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ εντός της αίθουσας της Ολομέλειας, απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας –νομοσχέδιο του οποίου συζητείται, και στους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ως εδώ, λοιπόν. Ως εδώ. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των Πολάκηδων;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει:

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ένα ζήτημα ποιότητας και ήθους στον διάλογο. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Είναι ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας, το με ποιούς θέλουμε να προχωρήσουμε». Στο πλαίσιο συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας και απάντηση στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο πολιτικών αρχηγών: «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη, και ελάτε να τον υπερασπιστείτε όλοι σας. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε, εδώ στη Βουλή, ενώπιον του ελληνικού λαού».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Γαβρόγλου στην αντίδρασή του ουδέν βρήκε να πει για την περίπτωση Πολάκη και περιορίστηκε να επικρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ για τις θέσεις που διατυπώνει αναφορικά με την στο χώρο των Πανεπιστημίων.

«Λυπάμαι πολύ, είστε και υπουργός Παιδείας και δεν βρήκατε ούτε μία λέξη να πείτε για όσα κατήγγειλε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, ούτε μια λέξη να καταδικάσετε τον κ. Πολάκη» σχολίασε αμέσως μετά ο Αθ. Μπούρας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση