Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Με προσφυγή στη διαιτησία μπλοκάρει εκ νέου το κράτος την επένδυση της Eldorado
Με προσφυγή στη διαιτησία μπλοκάρει εκ νέου το κράτος την επένδυση της Eldorado

Με προσφυγή στη διαιτησία μπλοκάρει εκ νέου το κράτος την επένδυση της Eldorado

Νέο «μπλόκο», αυτή τη φορά μέσω της ς στη διαιτησία, βάζει η στην επένδυση της Eldorado Gold στα μεταλλεία Χαλκιδικής, προκαλώντας νέα ρήξη στις σχέσης της με τους μετόχους της εταιρείας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής γνωστοποίησε ότι το υπουργείο προετοιμάζει τη διαδικασία της διαιτησίας ανάμεσα στο Δημόσιο και την εταιρεία, προκειμένου, όπως είπε, να αποφανθεί για θέματα τα οποία εκπορεύονται από τη σύμβαση του ελληνικού κράτους με την εταιρεία και τα οποία έχουν αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο διαμάχης.

«Αυτή η μέθοδος, αυτή η νομική διαδικασία είναι οι προσφορότερες προκειμένου να υπάρξει μια απάντηση στα “επίδικα” θέματα για τη συγκεκριμένη επένδυση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Σταθάκη με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado God Τζορτζ Μπερνς και τον προκάτοχό του Πολ Ράιτ, που επισκέφθηκαν την Αθήνα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, επιδιώκοντας διάλογο με την για τα ανοικτά θέματα, αλλά και να κοινοποιήσουν στα πολιτικά της χώρας, με τα οποία είχαν επαφές, τα προβλήματα που συναντούν στην Ελλάδα και να ζητήσουν στήριξη.

Η της Eldorado που είχε ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αλέξη , η οποία δεν κατέστη δυνατή, δεν κατάφερε να πείσει τον αρμόδιο υπουργό να ανοίξει ένας διάλογος για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων και να αποφευχθεί η διαιτησία, που θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις την επένδυση στις Σκουριές.

Οι κ. Τζ. Μπερνς και Π. Ράιτ διέγνωσαν εχθρικό κλίμα από την πλευρά της κυβέρνησης, μετέφεραν στον κ. Σταθάκη τον προβληματισμό τους για την πορεία του project αλλά και τις προθέσεις τους για επανεξέταση της στρατηγικής τους. Οι μέτοχοι της «Ελληνικός Χρυσός» δεν φέρονται διατεθειμένοι μάλλον να αναμένουν εσαεί πότε η κυβέρνηση θα εγκρίνει τις απαιτούμενες άδειες για να επενδύσουν και στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες αγορές.

Επιστρέφοντας από την Ελλάδα, η της Eldorado ανακοίνωσε από την έδρα της στο Βανκούβερ για την εξ του Integra Gold Corp στο Κεμπέκ.

Πρόκειται για μια συνολική επένδυση της τάξης των 590 εκατ. δολαρίων, με την ολοκλήρωση της οποίας η Eldorado Gold εισέρχεται στο έργο του Lamaque κοντά στο Val-d'Or του Κεμπέκ, το οποίο φιλοξενεί κοίτασμα με εκτιμώμενα αποθέματα ύψους 5,1 εκατ. τόνων και βεβαιωμένα ύψους 3,5 εκατ. τόνων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση