Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρόκληση Ζάεφ για «Μακεδονικό στρατό»
Πρόκληση Ζάεφ για «Μακεδονικό στρατό»

Πρόκληση Ζάεφ για «Μακεδονικό στρατό»

Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Ο Πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε δημόσια τοποθέτησή του χθες κατά την στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «Μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της συμμαχίας του .

Στην τοποθέτησή του αυτή  απάντησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της ς των Πρεσπών».

Και αυτό διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες , «στη αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το , τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

Τι είπε ο Ζαεφ

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και … Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά Ζάεφ.

ΝΔ: Ισοπεδώθηκε η προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν αρκετή για να ισοπεδώσει την προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά για την συμφωνία των Πρεσπών»,  προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της »

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση