Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόκληση Ζάεφ για «Μακεδονικό στρατό»
Πρόκληση Ζάεφ για «Μακεδονικό στρατό»

Πρόκληση Ζάεφ για «Μακεδονικό στρατό»

Τι απαντά το

Ο Πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν , σε δημόσια τοποθέτησή του χθες κατά την ορκωμοσία στρατιωτών, έκανε λόγο για έναν «Μακεδονικό στρατό», ο οποίος θα αποτελεί μέλος της συμμαχίας του .

Στην τοποθέτησή του αυτή  απάντησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι «η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών».

Και αυτό διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες , «στη αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

Τι είπε ο Ζαεφ

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και … Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά .

ΝΔ: Ισοπεδώθηκε η προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν αρκετή για να ισοπεδώσει την προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά για την των Πρεσπών»,  προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της Ν.Δ.»

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση