Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόγραμμα 4μήνου το νέο 3ετές Μνημόνιο..
Πρόγραμμα 4μήνου το νέο 3ετές Μνημόνιο..

Πρόγραμμα 4μήνου το νέο 3ετές Μνημόνιο..

4μήνου είναι επί της ουσίας το νέο 3ετές Μνημόνιο. Συνολικά, το νέο περιλαμβάνει 223 δράσεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν από τώρα έως και τη λήξη του (), αλλά από αυτές το 56% ή οι 127 θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2015.

Επί της ουσίας, το νέο Μνημόνιο είναι το πιο εμπροσθοβαρές από τα τρία Μνημόνια που έχει υπογράψει η με τους επίσημους δανειστές της, καθώς οι 178 δράσεις ή σχεδόν το 80% των μέτρων θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2016 ή σε διάστημα 10 μηνών.

Είναι σαφές ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολο, ενώ με το καλημέρα θα «πέσει» στα βαθιά, αφού μόνο τον Οκτώβριο οι ενέργειες που θα πρέπει να φέρει εις πέρας είναι 51.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δράσεων, οι 25 αφορούν την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Ακολουθούν τα για τις ρυθμιζόμενες (22) και οι παρεμβάσεις στο (21).

Οι περισσότερες από τις στη φορολογική διοίκηση θα πρέπει να γίνουν φέτος, καθώς αποτελούν παρεμβάσεις που θα αρχίσουν να αποδίδουν τα επόμενα χρόνια και δεν υπάρχει περιθώριο χρονοτριβής. Το 2015 και το 2016 θα πρέπει επίσης να υλοποιηθεί και το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών στις αγορές προϊόντων και στο επιχειρηματικό .

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι το 30% των 223 δράσεων χαρακτηρίζεται στο νέο Μνημόνιο ως «βασικό παραδοτέο» («key deliverable»).

Κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα τρία θα είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσεων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση