Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προαναγγελία αδιεξόδου από Μαξίμου
Προαναγγελία αδιεξόδου από Μαξίμου

Προαναγγελία αδιεξόδου από Μαξίμου

Στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους αποδίδουν κύκλοι του τα εμπόδια που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ και , δημιουργούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους.

Ενώ μέχρι πρότινος το βασικό επιχείρημα των θεσμών ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε ολοκληρωμένες τώρα, πλέον, είναι φανερό ότι και έχουν κατατεθεί και ουσιαστικές υποχωρήσεις έχουν γίνει στην κατεύθυνση ενός “έντιμου συμβιβασμού”».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισημαίνουν και τα σημεία της διαφωνίας μεταξύ Κομισιόν και . «Το θέτει τις κόκκινες γραμμές τους στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και στα εργασιακά, ενώ έχει χαλαρές γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στο πίσω μέρος της σκέψης του ΔΝΤ βρίσκεται η διαγραφή του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο» τονίζουν και συμπληρώνουν ότι «αντιθέτως η Κομισιόν έχει κόκκινες γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεπακόλουθα στην μη διαγραφή του χρέους και χαλαρές γραμμές στις σκληρές μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών».

Αποτέλεσμα, όπως διαπιστώνουν κύκλοι του είναι «το σύνολο των θεσμών να έχει κόκκινες γραμμές παντού: Συνταξιοδοτικά, εργασιακά (ΔΝΤ) και πρωτογενές πλεόνασμα (Κομισιόν)» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει ένας συμβιβασμός. «Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Συνεπώς, με τα δεδομένα αυτά, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ενώπιον της κραυγαλέας αυτής αντίφασης η ελληνική κυβέρνηση  πήρε την πρωτοβουλία να μη φέρει στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο πριν υπάρξει προοπτική συμφωνίας και να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης την επόμενη μέρα, δηλαδή το σχέδιο εξόδου στις αγορές και χρηματοδότησης της ανάπτυξης στην μετά τον Ιούνιο εποχή.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί,επιβεβαίωσε την αντίθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι το ζήτημα του χρέους «μπορεί να συζητηθεί μόνο μετά από μια για ένα μεταρρυθμίσεων». «Μια στρατηγική διαφωνία, με επίκεντρο την , μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ που λειτουργεί σε βάρος της χώρας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση