Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρεμιέρα ΕΡΤ με παρέλαση υπουργών
Πρεμιέρα ΕΡΤ με παρέλαση υπουργών

Πρεμιέρα ΕΡΤ με παρέλαση υπουργών

Πανηγυρικό κλίμα, συναισθηματική φόρτιση και του… μισού, σχεδόν, υπουργικού συμβουλίου από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής σημάδεψαν την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Στις 6 το πρωί ακριβώς έκανε την εμφάνισή του το νέο λογότυπο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μαζί με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Η γαλανόλευκη ανέμιζε με φόντο και άλλα σύμβολα του ελληνισμού σε μια ευφάνταστη, νεωτερική εκδοχή ανύψωσης του εθνικού φρονήματος.

Η πρώτη ενημερωτική εκπομπή, με παρουσιαστές τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά, μας προετοίμασε για το πώς θα εξελισσόταν η μέρα. Πρώτος καλεσμένος της «νέας» ΕΡΤ ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ενώ «ποδαρικό» εκ μέρους των πολιτικών έκανε η , Ζωή νσταντοπούλου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αργότερα το μεσημέρι, το «Ποτάμι» λέει: «Η δημόσια τηλεόραση μοιάζει πολύ με την παλιά. Υπουργοί της ς παρελαύνουν, ενημέρωση βασισμένη στα non paper του Μαξίμου και “επαναστατικός” οίστρος για τη νίκη του κινήματος (της νυν και αεί ΠΟΣΠΕΡΤ) συνθέτουν μια γνωστή από τα παλιά εικόνα σε όλους μας. Μόνο οι Μπόλεκ και Λόλεκ λείπουν…».

Μπορεί, όντως, το συμπαθές καρτουνίστικο δίδυμο της κομμουνιστικής Τσεχοσλοβακίας να μην έκανε την εμφάνισή του, αλλά το «παρών» έδωσαν από το πρωί πλήθος κυβερνητικών στελεχών. Εκτός από την πρόεδρο της Βουλής, το κατώφλι της ΕΡΤ πέρασαν μέχρι νωρίς το απόγευμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων , ο πρώτος αντι Αλέξης Μητρόπουλος, ο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος κ.ά.
Η δυσανάλογη παρουσία κυβερνητικών στελεχών (από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκαν οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος και Ευριπίδης Στυλιανίδης) προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανάμεσα σε άλλα καυτηρίασε και την απευθείας σύνδεση της ΕΡΤ με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» – μέσο που υποστηρίζει το κυβερνητικό κόμμα.

«Θα κοστίσει, βέβαια, αρκετά παραπάνω στον ελληνικό λαό, αλλά θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο. Αν ήταν άλλοι θα ντρέπονταν, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία ντροπή», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Εάν η ΕΡΤ μετατραπεί σε έναν προσωπικό μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας νσταντοπούλου, δεν προτίθεμαι να πάω», δήλωσε στον Real FM ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βράδυ έπεσε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπό τους ήχους των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης «πανηγυρικής» συναυλίας.

Η χθεσινή εικόνα που εξέπεμψε η δημόσια τηλεόραση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους. Ας ελπίσουμε πως ο χρόνος και η υποχώρηση του υπερβάλλοντος ενθουσιασμού θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση