Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : Να γίνει άμεσα στον ΟΑΕΕ επαναυπολογισμός και διαγραφή χρεών
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : Να γίνει άμεσα στον ΟΑΕΕ επαναυπολογισμός και διαγραφή χρεών

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ : Να γίνει άμεσα στον ΟΑΕΕ επαναυπολογισμός και διαγραφή χρεών

Των επαγγελματιών για πριν το 2017

Δελτίο Τύπου για τον επαναυπολογισμό των χρεων των επαγγελματιών στον για το χρονικό διάστημα πριν το 2017  εξέδωσε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καθώς και δήλωση του συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη.

Το δελτίο τύπου

Πλήρης δικαίωση της πρότασης του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι η διαφαινόμενη λύση που δρομολογεί η κυβέρνηση στο χρόνιο πρόβλημα των οφειλόμενων εισφορών, προ του 2017, των επαγγελματιών στον .

Η επίλυση του ζητήματος αυτού, που κρατούσε δέσμιους χιλιάδες οφειλέτες, δικαιώνει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καθώς  ο επανϋπολογισμός των οφειλών, μετά την αφαίρεση τόκων και προσαυξήσεων,  ήταν μία από τις αρχικές πολιτικές θέσεις μας, την οποία επαναδιατυπώσαμε πρόσφατα και  στη ΔΕΘ.

Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα, μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις πληρωμές και στις υπέρογκες   του ταμείου τους.  Το παράλογο όμως είναι ότι στο ποσό της οφειλής  συνυπολογίζονταν και η την οποία όμως δεν απολάμβαναν λόγω οφειλών! Συνέπεια αυτού ήταν οι  «ασφαλισμένοι», που ουσιαστικά ήταν , να καταφεύγουν για την περίθαλψή τους, στον ιδιωτικό τομέα αναλαμβάνοντας μόνοι τους όλες τις ιατροφαρμακευτικές !  Για τη δικαίωση των επαγγελματιών και την ορθή αποκατάσταση του άδικου, η λύση είναι να διαγραφούν οι οφειλόμενες για το χρονικό διάστημα που απαγορευόταν να χρησιμοποιήσουν. Επίσης αν υπάρχει εργαζόμενος που δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου την να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά το ανάλογο ποσό από το χρέος. Σε όλους τους επαγγελματίες να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μετά τον επανϋπολογισμό των οφειλών, οι χιλιάδες επαγγελματίες, αποκλεισμένοι σήμερα, θα μπορέσουν να επανέλθουν  κανονικά στην οικονομία για να συμβάλλουν με το ποσοστό που τους αναλογεί στην βιώσιμη ευημερία της οικονομίας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την εξής δήλωση : «Χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες ταλαιπωρήθηκαν μέσα στην κρίση καθώς χρεώθηκαν μία υπηρεσία, η οποία είχε απαγορευτεί να  χρησιμοποιήσουν.  Και η υπηρεσία αυτή αφορούσε την υγεία τους.  Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένα κράτος δικαίου, είναι να διαγράψει το χρέος από την υπηρεσία που δεν έδωσε. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να ψηφιστεί από την Βουλή σχετική τροπολογία που θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα για να δρομολογηθεί μία με τον επανϋπολογισμό των οφειλών!»

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση