Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Πολύδωρα δείχνει το Μαξίμου για το ΕΣΡ
Πολύδωρα δείχνει το Μαξίμου για το ΕΣΡ

Πολύδωρα δείχνει το Μαξίμου για το ΕΣΡ

ΝΔ: «δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ το πρόσωπο του κ. Β. Πολύδωρα »

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση ως υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Στόχος μου είναι «να συμβάλω στην θεσμική και νομική εξομάλυνση» του ζητήματος με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι το «καίριο σημείο» είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με «όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα», χωρίς όμως να τοποθετηθεί πάνω στο εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει έναν νόμο-γέφυρα για τη λειτουργία των καναλιών, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας στο σχόλιο της ΝΔ ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά παιχνίδια, ο κ. Πολύδωρας είπε ότι ο ίδιος δεν κάνει κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι στις επαφές του με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βούτση εισέπραξε μία τάση για συναίνεση από την κυβερνητική πλευρά.

Χρειάζεται «πνεύμα συναινετικό αλλά δεν πάει άλλο το », συμπλήρωσε και δήλωσε έτοιμος να επικοινωνήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα Πολύδωρα θα κατατεθεί από τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, όπου και θα συζητηθεί η σύσταση του ΕΣΡ.

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει πως ο υποψήφιος θα είναι πρόσωπο που η αξιωματική αντιπολίτευση «δύσκολα θα μπορεί να αρνηθεί», κι αν το πράξει θα αποδεικνύει στο λαό τις πολιτικές προθέσεις της.

Η κυβερνητική πηγή κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την άρνησή της να συμβάλει στη συγκρότησή της ανεξάρτητης Αρχής είναι υπεύθυνη για «θεσμική παρ», και «μπλοκάρει συνειδητά κάθε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία» του τηλεοπτικού τοπίου.

Με την κίνησή αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στη σύσταση του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει κατάθεση ενδιάμεσου νόμου για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών. Η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιο νόμο-γέφυρα, καθώς ζητά άμεση και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Πολύδωρα, εξέφρασε και ο κυβερνητικός εταίρος, , με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμμένος, «οι στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοκρατία η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης αυτής. Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχή του καραμανλισμού, στον Βύρωνα Πολύδωρα ή στους θιασώτες του Παττακού και στους βιβλιοπώλες των ρατσιστικών και αντισημιτικών βιβλίων που έχει επιλέξει σήμερα ως αντιπρόεδρο και στελέχη του»

Αφήνοντας αιχμές κατά της στάσης της αντιπολίτευσης πρόσθεσε, «Είναι η ώρα να αποφασίσει ο Κυριάκος αν θα βάλει οριστική ταφκα στην ψυχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος . Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους θα είναι».

Αρνητική η ΝΔ 

Το πρόσωπο του Β. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ λέει η ΝΔ. «Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.

«Όχι» και από το στον Βύρωνα Πολύδωρα

Αρνητικά τοποθετήθηκε το Ποτάμι να αναλάβει πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας.

«To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της ς της χρεοκοπίας… Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση