Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Η πολιτική οικολογία διεκδικεί στροφή στη βιωσιμότητα και την αειφορία
Η πολιτική οικολογία διεκδικεί στροφή στη βιωσιμότητα και την αειφορία

Η πολιτική οικολογία διεκδικεί στροφή στη βιωσιμότητα και την αειφορία

Στροφή στη βιωσιμότητα και την αειφορία ζήτησε από την κυβέρνηση, ο οικολόγος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ιώργος Δημαράς, σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ς κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2017.

Ο ιώργος Δημαράς ζήτησε, παράλληλα με τη διαχείριση της κρίσης, να διαμορφωθεί ένα σταδιακής ανόρθωσης της χώρας. Ένα ανάκαμψης της ς και ανάκτησης της οικονομικής ανεξαρτησίας που δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς θυσίες από όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Δημαράς, απαιτείται συνειδητή επιλογή γενναίων μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση που αντιμετωπίζει σοβαρά προτα λειτουργίας, η Εκπαίδευση που πρέπει να συνδυάζεται με το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, η εκτέλεση δημοσίων έργων καθώς και ο αναπροσανατολισμός των επενδύσεων στην παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών με έμφαση στη γεωργική παραγωγή.

Ο Γιώργος Δημαράς άσκησε έντονη στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διέλυσαν την παραγωγική μηχανή, αποβιομηχάνισαν τη χώρα, κατέστρεψαν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες αλλά και τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ανέχθηκαν ένα πανηγύρι διαπλοκής στα δημόσια έργα και αύξησαν το δημόσιο .

Υπογράμμισε ότι η σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας διαμορφώθηκε από τις παράλογες και καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Δημαράς: «Ζητάμε από την κυβέρνηση μια γενναία στροφή προς τη βιωσιμότητα και την αειφορία. Πρέπει να θέσουμε ως εθνικό στόχο το διπλασιασμό της αγροτικής παραγωγής μέσα στην επόμενη δεκαετία προκειμένου να διασφαλίσουμε σταδιακά τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας και το θετικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών στα αγροτικά προϊόντα. Η πατρίδα, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέες γενιές χρειάζονται προϋπολογισμούς ενταγμένους σε ένα σχέδιο ανάκτησης της οικονομικής ανεξαρτησίας και οικοδόμησης μιας βιώσιμης και δίκαιης ς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση