Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολιτική διαμάχη για τις Πανελλαδικές
Πολιτική διαμάχη για τις Πανελλαδικές

Πολιτική διαμάχη για τις Πανελλαδικές

Πολιτική προκάλεσαν οι έως τώρα αστοχίες του υπουργείου Παιδείας στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μητσοτάκης έκανε λόγο για παλινωδίες, ενώ στη Βουλή οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν διευκρινίσεις για τον αριθμό των εισακτέων και τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και τη σύγκληση εκ νέου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πριν από το Πάσχα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας , αφού απάντησε στα επικριτικά σχόλια, ζήτησε μορατόριουμ ως προς το θέμα των δημόσιων δηλώσεων και αντιπαραθέσεων περί των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του το Twitter ανέφερε: «Το ράβε – ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς υπ. Παιδείας: σταματήστε τις παλινωδίες τώρα». «Μην μπαίνουμε σε σπέκουλα με τις Πανελλήνιες», άρχισε την τοποθέτησή του στην επιτροπή της Βουλής (συνεδρίασε για τον διορισμό στη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Σπύρου Γεωργάτου) ο κ. Γαβρόγλου.

Και αφού είπε πως δεν έχει πράξει τίποτε έξω από όσα προβλέπει ο νόμος και πάντως τίποτε που να μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους μαθητές, άσκησε στον κ. Μητσοτάκη για την τελευταία περί παιδείας δημόσια τοποθέτησή του: «Ηταν κάτι πάρα πολύ δυσάρεστο αυτό που έκανε. Δεν αρμόζει στον θεσμικό ρόλο του. Οταν μπαίνει στον χορό της συσκότισης, κάνει κακό. Θα τον παρακαλούσα, ο ίδιος ή όποιος της Ν.Δ. θέλει, να μου τηλεφωνήσει για να του δώσω κατάλογο θεμάτων να μας κάνει . Αυτό ας το αφήσουμε απ’ έξω».

«Δεν μπορείτε να ασκείτε λογοκρισία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αντέδρασε αμέσως η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, για να προσθέσει πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε ακριβώς για τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που προκάλεσαν τη σύγχυση. Και ότι, αν η αξιωματική επιθυμούσε να εκμεταλλευθεί το θέμα για πολιτικούς λόγους ή να ασκήσει σκληρή , θα μπορούσε να κάνει χρήση πολλών μεθόδων, όπως η υποβολή αιτήματος για άμεση συζήτηση στη Βουλή. «Εχουμε όμως το δικαίωμα λόγου και να εγείρουμε προβληματισμό για δηλώσεις που είναι αντιφατικές», σημείωσε. Ακολούθησε γραπτή ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου που καλούσε τον κ. Μητσοτάκη: «Κάντε μου, σας παρακαλώ, μία προσωπική χάρη: επικοινωνήστε μαζί μου ή με το γραφείο μου για να ενημερωθείτε για τα μεγάλα θέματα της εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να κάνετε δημιουργική αντιπολίτευση στο υπουργείο».

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η κ. Κεραμέως στο θέμα της οργάνωσης αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων από τα ΑΕΙ, μετά την απόρριψη από τον κ. Γαβρόγλου του σχετικού αιτήματος της Φιλοσοφικής Αθηνών. Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «ο υπουργός αποδέχθηκε να συζητήσει τη δυνατότητα δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, εφόσον κατατεθεί σχετικό αίτημα. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει το αίτημα αυτό και καλεί την να εφαρμόσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, επιφέροντας τυχόν τροποποιήσεις, ώστε να επιτραπεί η δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, για τα οποία αυτόνομα θα αποφασίζουν τα ΑΕΙ».

Τέλος, το υπουργείο θα καταθέσει μηνυτήρια εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας Φροντιστών, αναφέροντας ότι «επιχείρησε με δηλώσεις του σε ιστότοπο να θέσει θέμα αδιάβλητου των πανελλαδικών εξετάσεων»

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση