Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Περισσότεροι απο 2.000 αστυνομικοί για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Περισσότεροι απο 2.000 αστυνομικοί για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι απο 2.000 αστυνομικοί για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Σκηνικό βγλμένο από τις ετήσιες λαϊκές συγκεντρώσεις των εγκαινίων της ΔΕΘ στήνεται από το πρωί στην πνιγμένη στην ομίχλη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την στις 19:30 στο Παλέ Ντε Σπορ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αριθμούν περισσότερους από δυο χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ (18 διμοιρίες), ΟΠΚΕ (11 διμοιρίες), ασφαλείας, ένστολοι όλων των ειδικοτήτων, κ.λ.π.  έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται γύρω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης, όπου βρίσκεται και το Παλέ Ντε Σπορ, και από τις 5 το απόγευμα ο χώρος αναμένεται να «αποστειρωθεί».

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα υπερίπταται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, του χώρου όπου ο πρωθ θα απευθύνει λόγο για την συμφωνία των Πρεσπών στους συγκεντρωμένους οπαδούς και μέλη του που καταφθάνουν από την Μακεδονία-Θράκη, αλλά και από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, της ς συμπεριλαμβανομένης.

Στη Θεσσαλονίκη εστάλησαν από την και  δυο εκτοξευτήρες νερού (αύρες), ενώ κλούβες της έχουν πάρει θέσεις σε επίκαιρα σημεία γύρω από την ΔΕΘ, γερανοί της αστυνομίας απομακρύνουν από τους χώρους της Έκθεσης και τους δρόμους γύρω από το Παλέ και τοποθετούν σιδερένια φράγματα.

Οι προσερχόμενοι θα υφίστανται σωματικό έλεγχο και θα «ακτινογραφούνται» από ηλεκτρονικό μηχάνημα κατά την είσοδό τους στο γήπεδο που θα γίνεται από μια μόνο πύλη του γηπέδου.

Σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας το οποίο εκπονήθηκε υπό την εποπτεία της κ. Όλγας  Γεροβασίλη, που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και του αρχηγού της   Αριστείδη Ανδρικόπουλου,  οι πύλες της ΔΕΘ θα κλείσουν δυο ώρες πριν την έναρξη της ς του πρωθυπουργού, ενώ από τις 17:00 θα κλείσει με απόφαση της Πρυτανείας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τον φόβο επέκτασης πιθανών επεισοδίων.

Την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού πρόκειται να γίνουν δυο συγκεντρώσεις, η μια από μακεδονικά σωματεία στον Λευκό Πύργο εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και η άλλη αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Ο όλος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. αποσκοπεί στη μη προσέγγιση των διαδηλωτών στον χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργό και την πρόκληση εντάσεων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση