Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οι πέντε προτάσεις του Στ. Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες
Οι πέντε προτάσεις του Στ. Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι πέντε προτάσεις του Στ. Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο .

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει:

  • Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.
  • Τέλος στην κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις Τράπεζες ( παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές – και όχι πολιτικές – προϋποθέσεις).

  • Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

  • Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!

  • Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της ς) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε για την Παιδεία.

Όπως εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης οι προτάσεις του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα λεφτά για την και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.

«Αυτές είναι οι πέντε – άμεσα εφαρμόσιμες – προτάσεις του Κινήματος μας, για τα κανάλια. Το σπάσιμο άλλωστε των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών – τραπεζιτών – καναλαρχών ήταν πρόταση μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «τότε ο κ. ς κουνούσε συγκαταβατικά το του και τ η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να δώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας στην διαβλητή και χαοτική διαδικασία που επέβαλε».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση