Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οι πέντε προτάσεις του Στ. Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες
Οι πέντε προτάσεις του Στ. Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι πέντε προτάσεις του Στ. Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέντε για τα κανάλια και τις , διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει:

  • Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και ς. Τα για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην του ΕΣΡ.
  • Τέλος στην κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις Τράπεζες (δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές – και όχι πολιτικές – προϋποθέσεις).

  • Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

  • Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!

  • Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε για την Παιδεία.

Όπως εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης οι του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη και περισσότερα λεφτά για την κοινωνία και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.

«Αυτές είναι οι πέντε – άμεσα εφαρμόσιμες – προτάσεις του Κινήματος μας, για τα κανάλια. Το σπάσιμο άλλωστε των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών – τραπεζιτών – καναλαρχών ήταν πρόταση μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «τότε ο κ. Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το του και τώρα η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να δώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας στην διαβλητή και χαοτική διαδικασία που επέβαλε».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση