Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παραιτείται ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος
Παραιτείται ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος

Παραιτείται ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος που βρίσκεται στο τιμόνι του ΙΚΑ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας από το 2010, έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη. Η οποία, αυτή τη φορά, αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

Τη θέση του κ. Σπυρόπουλου, του διοικητή που «επιβίωσε» επί 4 κυβερνήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, πρόκειται να αναλάβει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γιάννης Θεωνάς, που διορίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ. Στη θέση που μένει κενή, από τη μετακίνηση του κ. Θεωνά, αναμένεται να τοποθετηθεί ο νομικός Διονύσης Καλαματιανός. Την περασμένη Παρασκευή, καθήκοντα υποδιοικητή ανέλαβε και ο Γιάννης Δούκας, πρώην μέλος Δ.Σ. του και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, μετά την του Διονύση Πατσούρη.

Τα λεφτά μένουν στον ΕΛΕΜ

Θα αποσύρει τελικά τη διάταξη που προβλέπει τη μεταφορά της περιουσίας του ειδικού λογαριασμού επικούρησης των εργαζομένων στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (ΕΛΕΜ) στο υπερ-επικουρικό των μισθωτών, ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Στρατούλης. Μετά τις έντονες αντιδράσεις του συλλόγου των εργαζομένων σε Αγροτική και Πειραιώς, ο υπουργός αποδέχθηκε τη διατήρηση των περίπου 110 εκατ. ευρώ στον ΕΛΕΜ. Δει δη χρημάτων, βεβαίως, θα αναζητήσει για λογαριασμό του 40 εκατ. ευρώ από τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ. Πρόκειται για υπόλοιπο από τα 380 εκατ. που προέκυψαν ύστερα από μελέτη. Ετσι, δεν θα χρειαστεί και νέα παρέμβαση των συνταξιούχων της ΑΤΕ, που βρίσκονται σε επιφυλακή…

 

Προτάσεις προς  με… σφραγίδα Χατζηδάκη

Κάτι παραπάνω από δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Μια σειρά πολιτικών, από την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς έως την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα που η σημερινή βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, είχαν θεσπισθεί ή είχαν προταθεί από τον ίδιο.

Μόνο που τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε ασκήσει σφοδρότατη κριτική στον κ. Χατζηδάκη. Ο τελευταίος προέβη σε μια σειρά χαρακτηριστικών αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο twitter: «Μάρτιος ’15: @atsipras: Ο Χατζηδάκης υπέκλεψε τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ. Τώρα προτείνουν μέτρα από την υποκλαπείσα εργαλειοθήκη!».

Σε άλλη γράφει: «Με την εργαλειοθήκη προσπάθησαν να πέσουν οι στα ΜΗΣΥΦΑ (εδώ 27% ακριβότερα).#SYRIZA: Αθέμιτο! Τώρα το προτείνουν στις Βρυξέλλες!».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση