Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Παπαμιμίκου, διαγραφή Β. Γεωργιάδη από τη Ν.Δ.
Παραίτηση Παπαμιμίκου, διαγραφή Β. Γεωργιάδη από τη Ν.Δ.

Παραίτηση Παπαμιμίκου, διαγραφή Β. Γεωργιάδη από τη Ν.Δ.

Την παραίτησή του υπέβαλε στην Συγγρού ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάτω από την πίεση της απειλής διαγραφής που είχε διατυπωθεί από νωρίς το πρωί από την ηγεσία του κόμματος και μετά την απόφαση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ και την επανίδρυσή της.

Στην ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σημειώνει: «Αναλαμβάνω, για άλλη μία φορά, ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά και δεν μου αναλογούν. Γι’ αυτόν το λόγο διευκόλυνα τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και του υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

 Αντιθέτως, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βασίλης Γεωργιάδης αρνήθηκε να παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε τη διαγραφή του από το κόμμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ «με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα».

«Οι ευθύνες για το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ έχουν ονοματεπώνυμο», σημείωναν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Αιτία αποτέλεσε η μακρά διελκυστίνδα των κομματικών στελεχών προκειμένου να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ερείσματα στον γαλάζιο μηχανισμό. Παρά το γεγονός ότι η νεολαία ανακοίνωσε ότι η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά και, μάλιστα, εκδόθηκαν και αποτελέσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει τους «εκλεγμένους» του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ και ότι προχωρά στην επανίδρυση της Οργάνωσης.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος ΝΔ είχε δηλώσει:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας» τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη. «Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες” Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας.

Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό. Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιφέρειες λόγω ξηρασίας #Ιταλία - https://t.co/RMfswR3QEz -

  • Κορωνοϊός: Μάχη με το χρόνο για τις επικαιροποιημένες #δόσεις #δόσεις - https://t.co/NUnCgmNYE1 -

  • Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης - https://t.co/WiGuSuX9du… -

"Αλιεύοντας" την είδηση