Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παραίτηση Αντωνοπούλου μετά τον σάλο με το επίδομα ενοικίου
Παραίτηση Αντωνοπούλου μετά τον σάλο με το επίδομα ενοικίου

Παραίτηση Αντωνοπούλου μετά τον σάλο με το επίδομα ενοικίου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης έκανε δεκτή την της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ο κ. ευχαρίστησε με ανακοίνωσή του την κ. Αντωνοπούλου «για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κυρία Αντωνοπούλου δεν πρόκειται να αντικατασταθεί, ενώ με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η σχετική διάταξη, που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, πρόκειται να καταργηθεί.

ωρίτερα η κυρία Αντωνοπούλου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την δήλωνε ότι παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού και ότι έχει δρομολογήσει την επιστροφή των χρημάτων που είχε λάβει, ενώ θυελλώδεις ήταν οι αντιδράσεις της ς.

Στην επιστολή της ανέφερε:

«Για την ορθή ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επιδότησης ενοικίου που απασχολεί το διάλογο τις τελευταίες τρεις ημέρες, η κ. Αντωνοπούλου διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με το .4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση ς, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου.

Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση