Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τις Ευρωεκλογές 2019 από τους Έλληνες κατοίκους της ΕΕ
Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τις Ευρωεκλογές 2019 από τους Έλληνες κατοίκους της ΕΕ

Παράταση ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τις Ευρωεκλογές 2019 από τους Έλληνες κατοίκους της ΕΕ

Πρτείνεται μέχρι και τις 5 Απριλίου 2019, η υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στις οικείες ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους εκλογείς που διαμένουν στο έδαφος των κρατών αυτών, ώστε να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα καταρτίσει το υπουργείο Εσωτερικών και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2019.

Οι της θα ψηφίσουν σε εκλογικά που θα συσταθούν σε ορισμένες της χώρας που διαμένουν. Επισυνάπτεται η σχετική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, με την οποία παρατείνεται η υποβολής, καθώς και η υπ' αριθ. 4365/22.1.2019 (B' 196) Απόφαση με την οποία καθορίζεται το περιεχόμενο και ο τρόπος υποβολής της αίτησης.

Επισημαίνεται ότι ειδικά για τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προθεσμία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 10 Απριλίου 2019.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση