Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ορισμός πραγματογνωμόνων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ
Ορισμός πραγματογνωμόνων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ορισμός πραγματογνωμόνων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον ορισμό πραγματογνωμόνων για να εξετάσουν τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα, που προσκόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και από τα οποία προέκυψαν διχογνωμίες σχετικά με την υπόθεση του ΚΛΠΝΟ, αποφάσισε, σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση η Εξεταστική Επιτροπή της ς που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, οι πραγματογνώμονες «είναι υποχρεωμένοι να λάβουν όλα τα στοιχεία από τους οικονομικούς απολογισμούς τους ΚΛΠΝΟ και κάθε πρόσφορο έγγραφο που θα τους βοηθήσει να βγάλουν πόρισμα για τα χρόνια που διερευνώνται και να πάρουν αντίγραφο πρακτικών από τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της ς ο Παύλος Πολάκης». Ο που ορίστηκε έως ότου παραδοθεί το πόρισμα είναι ένας μήνας συμπεριλαμομένων και των ημερών του .

 Στην πρόταση του εισηγητή του Σπύρου Λάππα διαφώνησε η ΝΔ, όχι ως προς τον διορισμό πραγματογνώμονα, αλλά ως προς τα πρόσωπα που πρότεινε ο  πρώτος.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του πρότεινε να ορίσει η επιτροπή ως πραγματογνώμονες πρόσωπα από τον σχετικό δικαστικό κατάλογο που υπάρχει σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα έπρεπε να παρακάμψει το Σώμα των Ορκωτών Ελεγκτών, που η αρμοδιότητά του είναι να ελέγχει δημόσιους οργανισμούς». Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε από τον κ. Λάππα, είναι να οριστούν συγκεκριμένα πρόσωπα, οι Νικόλαος Νάκκας και Νικόλαος Σύλλας, στελέχη του Σώματος Ορκωτών ελεγκτών, εξειδικευμένα στα οικονομικά στον χώρο της Υγείας.

Η ΝΔ από την πλευρά της, διά στόματος Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρότεινε τον πίνακα πραγματογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «ο δικαστικός ορισμός πραγματογνώμονα, και όχι η επιλογή προσώπων από την ίδια την Επιτροπή, θα συνεισφέρει στο κύρος του πορίσματος».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη σημείωσε ότι «πρέπει να διερευνηθούν τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική ο κ. Πολάκης, αλλά και να εξεταστούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να αποδειχθεί αν υπάρχει ευθύνη πολιτικών προσώπων».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε για την πραγματογνωμοσύνη τους πανεπιστημιακούς Διονύση Χιόνη, Βασίλη Πολυμένη και Νικόλαο Διώτη, ενώ ζήτησε να επεκταθεί ο έλεγχος και στα οικονομικά πεπραγμένα του «Ερρίκος Ντυνάν».

Τέλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι συμφώνησε ως προς την πραγματογνωμοσύνη, ωστόσο ζήτησε, στα δύο πρόσωπα που πρότεινε η πλειοψηφία διά στόματος Σπύρου Λάππα, να προστεθεί και ένας τρίτος πραγματογνώμονας.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση