Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Το θετικό από το αυριανό , που θα χαλαρώσει τους όρους για την αποκατάσταση της ρευστότητας παραμένει η βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θέλουμε στο να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» , δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες,ο κ.Αλέξης Τσίπρας στη του Κυβερνητικου Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον να ενημερώνει τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης . Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών . Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε  η αυριανή του Eurogroup,  στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών . Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ . Χουλιαράκη.

Την Κυριακή, η συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο επικεντρώθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στις υποχωρήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένη να προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για εκτενή κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει υποβληθεί και για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους,η οποία θα πρέπει να αποτυπωθεί αύριο.

Με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων θα ενημερώσει αργότερα σήμερα την και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Γ.Δραγασακης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #απινιδωτής στην Νέα Αγχίαλο #απινιδωτής - https://t.co/16V327k39o -

  • Έναρξη μαθημάτων στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ #ΕΠΑΣΟΑΕΔΒόλου - https://t.co/VectAUf2QH -

  • Στο Αλκαζάρ το κρίσιμο ματς ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας Κωφών με την Εθνική της Μεγάλης Βρετανίας… - https://t.co/LR3cMlAudr -

"Αλιεύοντας" την είδηση