Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Το θετικό μήνυμα από το αυριανό Eurogroup, που θα χαλαρώσει τους όρους για την αποκατάσταση της ρευστότητας παραμένει η βασική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θέλουμε στο Eurogroup να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η επίτευξη της όποιας ς πρέπει να είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» , δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες,ο πρωθυπουργός κ.Αλέξης ς στη συνεδρίαση του Κυβερνητικου Συμβουλίου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της ς.

Η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Μέγαρο με τον Πρωθυπουργός να ενημερώνει τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χ σε όλα τα επίπεδα.

Ενημέρωση έγινε και από τον Αρόεδρο της Κυβέρνησης . Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών . Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε  η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup,  στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη.

Την , η συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο επικεντρώθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων και στις υποχωρήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένη να προβεί η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται λόγος για εκτενή κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που έχει υποβληθεί και για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους,η οποία θα πρέπει να αποτυπωθεί αύριο.

Με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων θα ενημερώσει αργότερα σήμερα την Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο της κυβέρνησης κ.Γ.Δραγασακης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση