Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων
Οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων

Οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις – παραλαβές των υπουργείων, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας ς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας», ανέδειξε ως πρωτεύον ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δίνοντας το στίγμα του, σε μία λιτή αλλά περτική δήλωση, ο κ. Δένδιας επισήμανε πρωτίστως ότι «η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις», διαβεβαιώνοντας, τόσο τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, και τους συνεργάτες του όσο και τους παρευρισκομένους, ότι «η Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική». Μαζί με τους συνεργάτες του, όπως είπε, τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα προασπίσουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό». Ολοκληρώνοντας, είπε ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει «αυτό το τελετουργικό βήμα για τοποθέτηση επί της ουσίας επί των ευρύτατων και πολύπλοκων θεμάτων της εξωτερικής μας πολιτικής».

Ο Γιώργος Καλτσογιάννης

Η λαϊκή ετυμηγορία της Κυριακής ανέδειξε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη νικητές με ισχυρή εντολή διακυβέρνησης.Ο θρίαμβος αυτός αποτελεί την καλύτερη εγγύηση, για να επανέλθει η χώρα στο δρόμο της ς και της ευημερίας.

Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος, γιατί ο άνθρωπος που πίστεψα και στήριξα από την πρώτη στιγμή, τότε που ήμασταν λίγοι, είναι αυτός που εμπιστεύτηκε η ευρεία πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Θέλω να ευχαριστήσω από ς, τους πολίτες της Μαγνησίας που με εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μου στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, βλέποντας σε εμένα τον σύγχρονο και ξεκάθαρο πολιτικό μου λόγο, κόντρα σε συμφέροντα και παλαιοκομματικές μεθόδους. Για αυτό τον αγώνα, που δόθηκε με ήθος και αξιοπρέπεια και στηρίχτηκε στις ιδέες, στις αρχές και στις δυνάμεις μας, είμαστε υπερήφανοι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, σε όλους τους φίλους και  συνεργάτες μου που μοιραστήκαμε το ίδιο όραμα, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά τους .

 Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την σημερινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της, που ήδη ξεκινά με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αποτελείται από ένα μεγάλο δείγμα τεχνοκρατών, ανθρώπων που έχουν κολλήσει «ένσημα» στην ζωή τους και έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο γέννησε πολλές προσδοκίες στους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο και ως Επιμελητήριο Μαγνησίας αυτό που αναμένουμε είναι να ανταποκριθεί άμεσα στις προσδοκίες αυτές.

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις, είδαν τα τελευταία χρόνια τα έσοδα τους να εξανεμίζονται, λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας, αλλά και πολλά σημαντικά έργα πάγωσαν, λόγω των γνωστών κρατικών αγκυλώσεων.

Όπως ο ίδιος είπε το βράδυ των εκλογών, δεν ζητά περίοδο χάριτος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος, δήλωση που μας εμπνέει αισιοδοξία για την συνέχεια.

Οι προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση είναι πολλές, όπως και τα ανοιχτά μέτωπα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει προκειμένου να πείσει ότι η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα αναμένει σε άμεσο χρόνο να γίνουν πράξη όλα όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και επανέλαβε κατά την επίσκεψή του στο Βόλο.

Σταδιακή μείωση φορολογίας, μείωση στον φόρο μερισμάτων, αλλαγή στο ασφαλιστικό και στον υψηλό , σταδιακή κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, εύκολες διαδικασίες για ίδρυση εταιριών, φιλικό περιβάλλον για τις είναι μερικά από τα που περιμένει η επιχειρηματικότητα το επόμενο διάστημα.

Η οικονομία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από , από στοχευμένες και γρήγορες μεταρρυθμίσεις ικανές να εκτοξεύσουν το πιεσμένο των τελευταίων ετών και να ελαφρύνουν το σύνολο των στρωμάτων, τόσο με μείωση της ανεργίας όσο και με αύξηση των μισθών.

 

Η νέα κυβέρνηση αν θέλει να πείσει για την αξιοπιστία της χώρας και εφόσον επιθυμεί να προελκύσει τα 100 δις ιδιωτικές επενδύσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να ξηλώσει ότι συνδέεται με την γραφειοκρατία και το οικονομικό παρακράτος που παρεμποδίζει επενδύσεις.

Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση μαζί με εκπροσώπους της αγοράς να συναποφασίσουν τι γραφειοκρατικά προβλήματα και ελλείψεις έχει η αναπτυξιακή νομοθεσία της χώρας.

Αυτή την ώρα, ο τόπος έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη τις μεταρρυθμίσεις. Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να επιδείξει ως προς αυτό, πολιτικό θάρρος τέτοιο που να μην κλονιστεί αν χρειαστεί να μεταφερθούν ακόμη και αρμοδιότητες από τον κρατικό τομέα στον ιδιωτικό.

Η Μαγνησία, ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να βρει την θέση που της ταιριάζει στον αναπτυξιακό χάρτη. Περιφερειακός, Αεροδρόμια Σκιάθου και Ν. Αγχιάλου, Λιμάνι είναι έργα και υποδομές που έπρεπε να «τρέξουν» χθες, ενώ επενδύσεις στον τουρισμό και τον τοπικό πολιτισμό όπως ο Αλατάς, οι Νιες, κ.α. θα πρέπει –επιτέλους- να υλοποιηθούν.

Η κρίση δημιούργησε πρόσφορο έδαφος, με την αλματώδη άνοδο της ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων και το επώδυνο για την κοινωνία και την οικονομία brain drain. Οι χαμένες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Βιομηχανική Περιοχή, αλλά και στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να ανακτηθούν.

Το τρίπτυχο «δουλειές, δουλειές, δουλειές» που επαναλαμβανόμενα θύμιζε κατά την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βρει άμεση εφαρμογή στο Νομό Μαγνησίας που δυστυχώς κατέχει την πρωτιά της ανεργίας σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Εξάλλου, η ισχυρή εκπροσώπηση των τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και γεννά ελπίδες  για το αύριο της Μαγνησίας».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση