Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Όχι» Αθήνας σε Άγκυρα για έκδοση του Κούρδου που κατηγορείται για τρομοκρατία
«Όχι» Αθήνας σε Άγκυρα για έκδοση του Κούρδου που κατηγορείται για τρομοκρατία

«Όχι» Αθήνας σε Άγκυρα για έκδοση του Κούρδου που κατηγορείται για τρομοκρατία

Μία ακόμα απορριπτική σε αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών εξέδωσε η . Αυτή τη φορά το Συμβούλιο Εφετών είπε «όχι» στην έκδοση του Μεχμέτ Ντογκάν κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη.

Ειδικότερα, το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το τουρκικό αίτημα για τον πρώτο από τους 9 Τούρκους, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν από την επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της τόνισε ότι έχει ήδη αναγνωριστεί στο πρόσωπο του Ντογκάν η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα από την .

«Προέκυψε απο την προσκομιζόμενη και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ότι στο προσωπό του υπάρχει το καθεστώς της συνθήκης της Γενεύης του 1951, καθώς ήδη η τον έχει ηδη αναγνωρίσει ως πρόσφυγα. Η συνθήκη η οποία υπερισχύει τόσο του Συνταγματός μας όσο και των υποχρεώσεων της ελλάδας για την έκδοση. Συνεπώς δεν επιτρέπεται η επαναπροώθηση στην για την οποία έχει ήδη κριθεί ότι κινδυνεύει η του και θα υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχειριση. Επιπλέον αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι που υπέστη στη χώρα του πιθανολογειται πως  έγιναν για τα πολιτικά και φυλετικά του φρονήματα. Αν εκδοθεί υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα και τη του».

Την ερχόμενη Τρίτη ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών θα συζητηθεί το αίτημα έκδοσης για τον δεύτερο από τους εννέα εκζητούμενους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση