Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την Κοινοβουλευτική ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ
Ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την Κοινοβουλευτική ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ

Ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την Κοινοβουλευτική ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδς κι της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ αποφάσισε ο Πάνος .

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ: «Με απόφαση του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Μητσοτάκης: Φώτιση και είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν πηγαίνουν μαζί

«Φώτιση και Καμμένος είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν πηγαίνουν μαζί» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αναρτήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Ραφήνα για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ευχήθηκε το 2019 μετά από μια δύσκολη περίοδο να είναι μια χρονιά φώτισης και χαράς καθώς και μια χρονιά που θα τη θυμομαστε ως «την απαρχή της πορείας  αναγέννησης της πατρίδας μας».

Επίθεση Καμμένου εναντίον Κοτζιά

Σε ανάρτηση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λίγες ωρές μετά από δηκτικές δηλώσεις του πρώτου σχετικά  με την στάση του κυβερνητικού εταίρου.

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην υπουργού, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα για το Εθνικό Θέμα.

«Κάνουν τραγικό σφ όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα», τονίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν εκβιάζονται.

«Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΤΕ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΤΕ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ. Ο ολετήρας της χς και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο Νews247, δήλωσε ότι «o κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του». Τόνισε δε ότι «δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Η ένταση έρχεται λίγες μέρες πριν την καθοριστική συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων όπου η υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών οδηγούν στην εκ των πραγμάτων κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τζανακόπουλος: Δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία

«Με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος είναι δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Είμαι σίγουρος ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές ανεξαρτήτως των διαφορών που μπορεί να έχουν με την κυβερνητική πολιτική δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη» προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος σε  συνέντευξή του στο  Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Και ξέρετε εδώ δεν πρέπει να μετρήσουν συγκυριακοί σχεδιασμοί, εκλογικοί τακτικισμοί και μικροπολιτικές επιδιώξεις αλλά πρέπει σε πρώτη προτεραιότητα να μπουν τα συμφέροντα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Και αυτά υπηρετούνται με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» επισημαίνει.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, ερωτηθείς με αφορμή τη στάση του κ. Καμμένου επί της Συμφωνίας, ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει μπροστά της την υλοποίηση περαιτέρω θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, αλλά και μεγάλες πολιτικές και θεσμικές προκλήσεις.

«Ηταν η σημερινή κυβέρνηση που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, να σταθεροποιήσει την οικονομία και να στηρίξει την κοινωνία», τονίζει, μιλώντας για αδυναμία του «παλιού πολιτικού συστήματος» να το παραδεχτεί αυτό.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι το πρώτο εμβληματικό βήμα σε μια μακρά πορεία ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων».

: Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές

Τη θέση του Ποταμιού ότι «αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές» επανέλαβε o Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σε ανάρτησή του στο twitter.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε:

«Να υπενθυμίσω τη θέση του Ποταμιού ότι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υπάρξει».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση