Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα
Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα

Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Τέσσερις εβδομάδες –πέντε με την τρέχουσα- πυκνότατου νομοθετικού έργου σχεδιάστηκαν για την εθνική αντιπροσωπεία ως τα Χριστούγεννα, ανεβάζοντας «στο κόκκινο» για παρατεταμένη περίοδο το πολιτικό θερμόμετρο.

Εν μέσω της κορυφαίας κοινοβουλευτικά διαδικασίας -όπως είναι η εν εξελίξει- για τη και ειδικότερα την Πέμπτη 21/11 αναμένεται να κατατεθεί ο Προϋπολογισμός του 2020, θα τεθεί προς συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Οικονομικών Υποθέσεων, με προοπτική να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα ψηφιστούν οι αναθεωρητέες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη, μετά από μια διαδικασία ομιλιών (και πιθανώς συγκρούσεων) των πολιτικών αρχηγών θα θυμίζει «προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση».

Μια επιπλέον σύγκρουση κορυφής, αυτή τη φορά μεταξύ των Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, είναι ενδεχόμενο να υπάρξει νωρίτερα και ειδικότερα την Παρασκευή στη λεγόμενη «Ωρα του πρωθυπουργού»: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας επανακατέθεσε σήμερα ερώτησή του με θέμα το φαινόμενο της διαφθοράς, και πλέον η επιλογή –ή και το πρόγραμμα- του πρωθυπουργού θα καθορίσει το εάν θα προγραμματιστεί και αυτή η «μονομαχία».

Πέραν τούτων, το Κοινοβούλιο προετοιμάζεται και για άλλα κρίσιμα νομοθετήματα όπως είναι το φορολογικό, το σχετικό με την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θέματα Παιδείας, ενώ –ως γνωστόν- ήδη εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική το σχέδιο νόμου για την ΔΕΗ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

  • Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής - https://t.co/ikFblc6jw1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση