Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα
Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα

Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΡΔΑΡΑΣ

Τέσσερις εβδομάδες –πέντε με την τρέχουσ- πυκνόττου νομοθετικού έργου σχεδιάστηκαν για την εθνική αροσωπεία ως τα Χριστούγεννα, ανεβάζοντας «στο κόκκινο» για παρατεταμένη περίοδο το πολιτικό θερμόμετρο.

Εν μέσω της κορυφαίας κοινοβουλευτικά διαδικασίας -όπως είναι η εν εξελίξει- για τη συνταγματική και ειδικότερα την Πέμπτη 21/11 αναμένεται να κατατεθεί ο Προϋπολογισμός του 2020, που θα τεθεί προς συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με προοπτική να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα ψηφιστούν οι αναθεωρητέες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη, μετά από μια διαδικασία ομιλιών (και πιθανώς συγκρούσεων) των πολιτικών αρχηγών που θα θυμίζει «προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση».

Μια επιπλέον σύγκρουση κορυφής, αυτή τη φορά μεταξύ των Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, είναι ενδεχόμενο να υπάρξει νωρίτερα και ειδικότερα την Παρασκευή στη λεγόμενη «Ωρα του πρωθυπουργού»: Ο αρχηγός της αξιωματικής ς Αλ. Τσίπρας επανακατέθεσε σήμερα ερώτησή του με θέμα το φαινόμενο της διαφθοράς, και πλέον η –ή και το - του πρωθυπουργού θα καθορίσει το εάν θα προγραμματιστεί και αυτή η «μονομαχία».

Πέραν τούτων, το Κοινοβούλιο προετοιμάζεται και για άλλα κρίσιμα νομοθετήματα όπως είναι το φορολογικό, το σχετικό με την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θέματα Παιδείας, ενώ –ως γνωστόν- ήδη εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική το για την ΔΕΗ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση