Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα
Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα

Νομοθετικός πυρετός έως τα Χριστούγεννα

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Τέσσερις εβδομάδες –πέντε με την τρέχουσα- πυκνότατου νομοθετικού έργου σχεδιάστηκαν για την εθνική αντιπροσωπεία ως τα Χριστούγεννα, ανεβάζοντας «στο κόκκινο» για παρατεταμένη περίοδο το πολιτικό θερμόμετρο.

Εν μέσω της κορυφαίας κοινοβουλευτικά διαδικασίας -όπως είναι η εν εξελίξει- για τη και ειδικότερα την Πέμπτη 21/11 αναμένεται να κατατεθεί ο Προϋπολογισμός του 2020, που θα τεθεί προς συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Οικονομικών Υποθέσεων, με προοπτική να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα ψηφιστούν οι αναθεωρητέες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη, μετά από μια διαδικασία ομιλιών (και πιθανώς συγκρούσεων) των πολιτικών αρχηγών που θα θυμίζει «προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση».

Μια επιπλέον κορυφής, αυτή τη φορά μεταξύ των Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα, είναι ενδεχόμενο να υπάρξει νωρίτερα και ειδικότερα την Παρασκευή στη λεγόμενη «Ωρα του πρωθυπουργού»: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας επανακατέθεσε σήμερα ερώτησή του με θέμα το φαινόμενο της διαφθοράς, και πλέον η –ή και το πρόγραμμα- του πρωθυπουργού θα καθορίσει το εάν θα προγραμματιστεί και αυτή η «μονομαχία».

Πέραν τούτων, το Κοινοβούλιο προετοιμάζεται και για άλλα κρίσιμα νομοθετήματα όπως είναι το , το σχετικό με την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θέματα Παιδείας, ενώ –ως γνωστόν- ήδη εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική το σχέδιο νόμου για την .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση