Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: «Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από θεομηνίες»
Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: «Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από θεομηνίες»

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: «Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από θεομηνίες»

Την ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες που επλήγησαν από τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο, τη Δυτική αλλά και ολόκληρη τη χώρα, επισημαίνει με ερώτησή του προς την , ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, περιγράφει σύντομα τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός των περιοχών αυτών, από τις τεράστιες, συχνά ολοκληρωτικές καταστροφές που υπέστησαν «υποδομές, κατοικίες, , , κτηνοτροφικές μονάδες, κλπ».

Τονίζει μάλιστα ότι, «χιλιάδες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά και η εθνική στήριξη, από τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, εφόσον υπάρξει, πιθανότατα δεν θα επαρκέσει για την πλήρη κάλυψη της ζημιάς που υπέστησαν, ενώ θα είναι και εξαιρετικά χρονοβόρα», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξής τους «καθώς έχουν ήδη προβεί σε τεράστια έξοδα για εργατικά και γεωργικά εφόδια», τη στιγμή μάλιστα που «οι οφειλές τους προς εφορία και ασφαλιστικούς είναι μεγαλύτερες από ποτέ».

Ο Νίκος Χουντής ζητά από την να απαντήσει σχετικά με τις «δράσεις που μπορούν να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε, με τη συνδρομή της ΕΕ, να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα οι πληγέντες που είδαν την παραγωγή και τις εκμεταλλεύσεις τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά».

Την καλεί επίσης να γνωστοποιήσει τα «μέσα που έχει στη διάθεσή του ένα κράτος-μέλος καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ώστε να τύχει της αλληλεγγύης της ΕΕ για άμεση αποκαττάσταση του περιβάλλοντος αλλά και θωράκιση των περιοχών από μελλοντικές καταστροφές ανάλογου μεγέθους».

Τέλος ζητάει από την Κομισιόν να απαντήσει εάν έχει εκδηλώσει η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρον για την αποζημίωση των ανωτέρω καταστροφών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση