Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξελέγη σήμερα ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάσης .

«Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική στραμμένη προς το και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών», δήλωσε ο κ. μετά την εκλογή του.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 36 ετών και είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας. Κατάγεται από την Βέροια. Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Έχει εργαστεί σε ΑΕΙ και της χς και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και την οικονομική τος. Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και διεθνή επιστημονικά βιβλία.

Στη συνέχεια διατέλεσε Ειδικός ραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την .

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση