Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Νέες διώξεις σε Τσοχατζόπουλο, Χριστοφοράκο και άλλους 30 για υπόθεση εξοπλιστικών
Νέες διώξεις σε Τσοχατζόπουλο, Χριστοφοράκο και άλλους 30 για υπόθεση εξοπλιστικών

Νέες διώξεις σε Τσοχατζόπουλο, Χριστοφοράκο και άλλους 30 για υπόθεση εξοπλιστικών

Αντιμέτωπος με νέ κατηγορία για απιστία βρίσκεται ο πρώην Άκης Τσοχατζόπουλος, σε βάρος του οποίου οι εισαγγελείς Διαφθοράς σχησαν για μία ακόμα σύμβαση με τη Siemens, την περίοδο της ς του στο υπουργείο ς ς.

Οι εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις σε περίπου 30 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην επικεφαλής της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε απιστία – αλλά και πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρίας και στρατιωτικοί.

Η διαβιβάζεται ήδη στη , προκειμένου να εγκρίνει την διερεύνηση του πρώην υπουργού όσον αφορά την διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα για παράνομες αμοιβές που έλαβε για συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια του στρατού, με συμβάσεις της ΕΑΒ με τη γερμανική εταιρία, για στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες (κέντρα εκστρατείας).

Η επίμαχη προμήθεια που ξεκίνησε το 2001 και αφορούσε μία πενταετία, ήταν σκέλος του ευρύτερου προγράμματος ΕΡΜΗΣ Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης, που είχε αποφασιστεί το 1998 και είχε ανατεθεί στην ΕΑΒ.

Κατά τους εισαγγελείς Διαφθοράς, η σύμβαση για τα κέντρα εκστρατείας προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο που εκτιμάται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση