Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Ελληνας Αλέξης και ο πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής κοινής δήλωσης, που έθεσε στο τραπέζι αδιαπραγμάτευτα μέχρι πρότινος θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στον και εργασιακό τομέα.

Στόχος είναι  να παραχθεί τις επόμενες ημέρες, που θα συνεχίσει να δουλεύει το Brussels Group, έτσι ώστε να φτάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με αρκετή πρόοδο, που θα μπορέσει να αναγνωριστεί και από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Έτσι να αποφευχθεί ένα δεύτερο φιάσκο στο Εurogroup της επόμενης Δευτέρας –μετά αυτό στη Ρίγα της Λεττονίας– καθώς και ένα  “κούρεμα” των εγγυήσεων της ΕΚΤ που θα οδηγούσε στη συνέχεια σε ασφυξία των ελληνικών τραπεζών».

Αυτό που είναι ξεκάθαρο από μια σειρά αξιωματούχων που επικοινώνησε η “Κ” είναι ότι αν προκύψει θετική δήλωση από το Eurogroup της Δευτέρας αυτή δεν θα οδηγήσει σε άρση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων απλά θα επιτρέψει να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας μέσω ΕLA στις ελληνικές τράπεζες.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση