Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Νέα τηλεφωνική είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Ελληνας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής κοινής δήλωσης, που έθεσε στο τραπέζι αδιαπραγμάτευτα μέχρι πρότινος θέματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στον ασφαλιστικό και εργασιακό τομέα.

Στόχος είναι  να παραχθεί αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες, που θα συνεχίσει να δουλεύει το , έτσι ώστε να φτάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με αρκετή πρόοδο, που θα μπορέσει να αναγνωριστεί και από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Έτσι να αποφευχθεί ένα δεύτερο φιάσκο στο Εurogroup της επόμενης Δευτέρας –μετά αυτό στη της Λεττονίας– καθώς και ένα  “” των εγγυήσεων της ΕΚΤ που θα οδηγούσε στη συνέχεια σε ασφυξία των ελληνικών τραπεζών».

Αυτό που είναι ξεκάθαρο από μια σειρά αξιωματούχων που επικοινώνησε η “Κ” είναι ότι αν προκύψει θετική δήλωση από το Eurogroup της Δευτέρας αυτή δεν θα οδηγήσει σε του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων απλά θα επιτρέψει να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας μέσω ΕLA στις ελληνικές .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας #Δράσειςαλληλεγγύης - https://t.co/GFZewp7GMm -

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

"Αλιεύοντας" την είδηση