Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΝΔ: Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τη φορολογική πολιτική για τους αγρότες
ΝΔ: Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τη φορολογική πολιτική για τους αγρότες

ΝΔ: Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τη φορολογική πολιτική για τους αγρότες

α συνεκτιμήσει τις επιβαρύνσεις, που έχει ήδη επιβάλει, να συνειδητοποιήσει επιτέλους τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική και να αναθεωρήσει πλήρως την φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο καλεί την κυβέρνηση η έα .

Το απόγευμα της Δευτέρας, σε συνέχεια της ς της 16ης Ιουλίου 2015 των βουλευτών της ΝΔ που προέρχονται από τους αγροτικούς νομούς της χς, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συνεδρίασαν στα γραφεία του κόμματος ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, η Τομεάρχης Αγροτικού Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος και οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Καρασμάνης, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Αν. Γραμματέας της ΚΟ κ. Δημήτριος Κυριαζίδης και στελέχη του κόμματος για να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Λίγη πριν τη σύσκεψη είχε υπάρξει η ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου ότι δε θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη, οι ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών, ενώ τουλάχιστον 25-30 βουλευτές της ΝΔ από αγροτικούς νομούς ήταν έτοιμοι να καταψηφίσουν.

Μετά τη σύσκεψη, το της ΝΔ είναι ότι τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές, συμβάλλοντας, μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.

«Ο υποσχέθηκε:

α)Την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών,

β) Την θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτών μέχρι τις 12.000 ευρώ και

γ) Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Αντί αυτών νομοθέτησε την αύξηση του κόστους παρς, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, για πρώτη φορά από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη φορολόγηση των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση