Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΝΔ κατά Αχτσιόγλου: Νομοθετικές «λαθροχειρίες» υπέρ συνδικαλιστικών αμοιβών στο δημόσιο
ΝΔ κατά Αχτσιόγλου: Νομοθετικές «λαθροχειρίες» υπέρ συνδικαλιστικών αμοιβών στο δημόσιο

ΝΔ κατά Αχτσιόγλου: Νομοθετικές «λαθροχειρίες» υπέρ συνδικαλιστικών αμοιβών στο δημόσιο

ια νομοθετικές «λαθροχειρίες» υπέρ συνδικαλιστικών αμοιβών στο δημόσιο και για αλλοίωση νόμου, καταγγέλλει η Δ, την υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, .

Σε κοινή ανακοίνωση με τίτλο, «η Υπουργός Εργασίας αλλοιώνει, με εγκύκλιο, νόμο που η ίδια ψήφισε», ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της έας Δημοκρατίας, ιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης και Θεόδωρος Καράογλου, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον της κ. Αχτσιόγλου και αναφέρουν:

«Η Υπουργός Εργασίας συλλαμβάνεται, για πολλοστή φορά, να κάνει νομοθετικές “λαθροχειρίες”. Αυτή τη φορά, “υπέρ” των συνδικαλιστικών αμοιβών του Δημοσίου.

Πριν από μερικές μέρες επιχείρησε να εξαπατήσει τη , εισάγοντας, στο παρά πέντε, αλλαγές στην αιτιολογική έκθεση για το τέταρτο Μνημόνιο. Κάτι που, στη συνέχεια, διόρθωσε και μάλιστα με τρόπο ταπεινωτικό, κατόπιν εντολής των θεσμών.

Τώρα προβαίνει σε μια αντίστοιχη , αλλοιώνοντας, με μια απλή εγκύκλιο, το πνεύμα του νόμου που η ίδια έφερε. Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 19 του Ν.4472/2017 το προώθησε την των ανισοτήτων, μεταξύ των συνδικαλιστών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, σε μια προσπάθεια να προλάβει την τρίτη αξιολόγηση του φθινοπώρου, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθεί συνολικά “στο τραπέζι” η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Όμως, η κυρία Υπουργός Εργασίας φρόντισε, με την ερμηνευτική εγκύκλιο 24135/458/25-5-2017, να επαναφέρει – από την πίσω πόρτα – με υπογραφή της, τις αμοιβές των συνδικαλιστικών αδειών του Δημοσίου, καταστρατηγώντας έτσι και την διάταξη και το πνεύμα του νόμου.

Η κυρία Αχτσιόγλου, που δεν έδειξε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, όταν τους έκοψε δύο μισθούς και τρεις συντάξεις αντίστοιχα, επιβεβαιώνει με τις πρακτικές της ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί την προσωπο του λαϊκισμού και του πελατειακού Κράτους. Προσκολλημένη στη δημαγωγία, αγνοεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Δυστυχώς για την Κυβέρνηση, τέτοιες ενέργειες είναι πλέον καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Πηγή: aftodioikisi.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση