Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΝΑΤΟ για τους δύο στρατιωτικούς: Θέμα Ελλάδας και Τουρκίας να βρουν λύση
ΝΑΤΟ για τους δύο στρατιωτικούς: Θέμα Ελλάδας και Τουρκίας να βρουν λύση

ΝΑΤΟ για τους δύο στρατιωτικούς: Θέμα Ελλάδας και Τουρκίας να βρουν λύση

Χωρίς καμία διάθεση ανάμειξης στο θέμα των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών εμφανίστηκε ο γενιοκός γραμματέας του σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ που αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ,

«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι' αυτό την Τουρκία… Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΤΟ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σκάι.

ωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, , συναντήθηκε στην Ορεστιάδα, με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο συζήτησε με τους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα δύο στελέχη των στη χώρα.

«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι συστηματική, επίμονη η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς, πονάτε. Όλοι μας πονάμε για αυτή την υπόθεση, περισσότερο εσείς, αλλά η διαβεβαίωση μας πιστεύω ότι πρέπει να είναι δεδομένη προς εσάς. Ότι είναι δυνατόν το κάνουμε, να είστε βέβαιοι ότι το κάνουμε και επίμονα και συστηματικά», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η των παιδιών στην πατρίδα».

Η Σοφία Κούκλατζη, μητέρα ενός εκ των στρατιωτικών, απευθύνθηκε στον Φώτη Κουβέλη την ώρα που οι τηλεοπτικές κάμερες έγραφαν: «Αν ήταν το δικό σας παιδί κύριε Κουβέλη τι θα κάνατε; Τι περισσότερες προσπάθειες θα κάνατε;»

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση