Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μουζάλας: «Δεν τα καταφέραμε» – Σε ΜΚΟ τεράστια ποσά της Ε.Ε. για το προσφυγικό
Μουζάλας: «Δεν τα καταφέραμε» – Σε ΜΚΟ τεράστια ποσά της Ε.Ε. για το προσφυγικό

Μουζάλας: «Δεν τα καταφέραμε» – Σε ΜΚΟ τεράστια ποσά της Ε.Ε. για το προσφυγικό

Η δημόσια παραδοχή, από του βήματος της Βουλής, εκ μέρους του κ. Ι. Μουζάλα, πως “τεράστια” ποσά ευρωπαϊκών κονδυλίων που προ ολίγων μηνών αποφασίστηκε να δοθούν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ως προς την πτυχή που αφορά τη χώρα μας, είναι μη ελεγχόμενα από το ελληνικό κράτος, δεν προκαλεί απλώς -δικαιολογημένη- αίσθηση.

Εκθέτει απολύτως εκείνα τα κυβερνητικά στελέχη που με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ή και κριτικές τοποθετήσεις πολιτικών τους αντιπάλων είχαν μιλήσει με απολύτως επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο για τον Τύπο, ενώ παράλληλα εγείρει εκ νέου ζήτημα ορθής ενημέρωσης της εθνικής αντιπροσωπείας επί μείζονος σημασίας υποθέσεων.

“Δυστυχώς, τα λεφτά που δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, σε ΜΚΟ δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Όσο κι αν συνεργαζόμαστε πολύ καλά και με τον κ. Αβραμόπουλο και με τον κ. Στυλιανίδη, εκεί πέρα υπάρχουν τεράστια ποσά που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε” είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, με αφορμή συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και συνέχισε δίνοντας αναλυτικά στοιχεία: “Το 2016 έχουμε μια χειροτέρευση. Τα λεφτά που μπορούσε να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από αυτά τα προγράμματα των εκτάκτων, ήταν 210 εκατομμύρια ευρώ. Προσέξτε τώρα: Από τα 210 εκατομμύρια ευρώ τα 59,82 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στο και τα 150,62 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς, τους οποίους πάλι δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτοί όλοι θα ελεγχθούν αργότερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε”.

Αξιοσημείωτο επιπροσθέτως είναι ότι ο κ. Μουζάλας, στον αντίποδα των όσων παράπλευρων επιχειρούσε η κυβερνητική επιθετική επιχειρηματολογία του πρόσφατου παρελθόντος να πείσει, ανέφερε πως δεν έχει στεφθεί με επιτυχία, ούτε η προσπάθεια της Αθήνας, να διοχετευθούν τα συγκεκριμένα ποσά εντός συνόρων: “Κάνουμε διάφορα πράγματα, προκειμένου αυτά τα λεφτά να μείνουν στον τόπο. Είναι δύσκολο, είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: “Επίσης, είναι εις βάρος της οικονομικής κατάστασης το γεγονός ότι με βάση τα διεθνή standards ένας διεθνής οργανισμός ή μια ΜΚΟ που αξιοποιεί τα που της δίνουν ξοδεύοντας το 20% με 25% για δικά της διοικητικά έξοδα -αυτό αφορά το 25% στα 150 εκατομμύρια ευρώ- θεωρείται χρηστή διοίκηση. Δεν είναι καλό για τον τόπο το ότι έγινε έτσι. Εγώ συμμετείχα σε αυτές τις διαδικασίες. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει η κατανομή. Δεν τα καταφέραμε”. Και ο κ. Μουζάλας σε άλλο σημείο επανέλαβε: “Και η δική μας η επιθυμία αυτή είναι, να τα πάρει (τα χρήματα) το κράτος. Δεν τα έδωσαν, κύριοι. Το παλέψαμε στην ΕΕ Δεν τα δίνουν”.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση