Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα για τη βία στα ΑΕΙ
Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα για τη βία στα ΑΕΙ

Μητσοτάκης καλεί Τσίπρα για τη βία στα ΑΕΙ

Το καθεστώς της βίας και της ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ανεβάζει ως ζήτημα η Ν.Δ., φέρνοντάς το στη και στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Λίγες ώρες αφότου ο διεμήνυσε εκ νέου ότι το θα καταργηθεί και ότι «οι μπαχαλάκηδες και οι διάφοροι “Ρουβίκωνες” που σήμερα έχουν καταλάβει το δημόσιο πανεπιστήμιο, οι έμποροι ναρκωτικών, την επόμενη μέρα θα πεταχτούν έξω απ' το δημόσιο πανεπιστήμιο», κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τη γενικευμένη κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση που κατέθεσε κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει «εγκαταλείψει απροστάτευτους» τους πανεπιστημιακούς που αδυνατούν να επιτελέσουν το τους εξαιτίας της παραβατικότητας.
Καλεί, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το αν συμφωνεί με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου, που «εκκινεί από την άκρως στρεβλή παραδοχή ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον», καθώς και αν προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια.

«Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι δημόσιος χώρος. Η επιλογή μας να καταργηθεί το σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καμία ειδική άδεια για να έρθει μέσα η αστυνομία για να επιβληθεί ο νόμος», σημείωσε η Μαρία Σπυράκη (ΣΚΑΪ), υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να αλλάξει το άρθρο 16 «ώστε να έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια, να μείνουν τα παιδιά μας εδώ και να μην πηγαίνουν στο να δίνουν τα χρήματά τους».

Την ίδια ώρα, ο τρίτος όροφος της Πειραιώς επιμένει στο στίγμα της ανανέωσης που σηματοδοτείται και με την ένταξη φρέσκων προσώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Λίγες ημέρες αφότου η Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι ο Π. Τατσόπουλος και ο Αντ. Πανούτσος θα είναι στη Β΄ Αθήνας (βόρεια και δυτικά αντίστοιχα), η Πειραιώς αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα 30 γυναικών που θα κατέλθουν σε ολόκληρη την με τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ξανά ψήφο. Πάντως, την ίδια ώρα από την Πειραιώς διαμηνύεται ότι τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. δεν έχουν κλείσει οριστικά, όπερ μεθερμηνευόμενον, όλοι κρίνονται συνεχώς και τα χρίσματα είναι άτυπα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί το «δόγμα Χότζα» «με την υπερφορολόγηση και την αφαίρεση και του τελευταίου ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων». Επανέλαβε ότι η άποψη της Ν.Δ. ήταν εξαρχής ότι οι συντάξεις δεν έπρεπε να περικοπούν και θύμισε ότι η Πειραιώς καταψήφισε δύο φορές τον νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη .

«Τους δώσαμε την ευκαιρία να καταργήσουν την περικοπή των συντάξεων και με συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία καταθέσαμε στη Βουλή, και είπαν “όχι”. Τώρα έρχονται να μας πουν ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Βεβαίως και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, γιατί ήταν ένα αχρείαστο μέτρο», τόνισε.

Σκληρή απάντηση για τα δάνεια Ν.Δ.

Σκληραίνει η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τη Ν.Δ., μετά τους ισχυρισμούς του πρώτου για τα δάνεια της Πειραιώς και τη χθεσινή κίνησή του να δημοσιοποιήσει μέρος δικαστικής απόφασης που αφορά την καταγγελία δανειακής σύμβασης της Ν.Δ. από μεγάλη συστημική τράπεζα.

Η Ν.Δ. απάντησε με απαξιωτικό τρόπο στους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου περί απαιτητών δανείων του κόμματος, θυμίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και υπουργός της Ν.Δ. και ότι τότε δεν τον ενοχλούσαν τα δάνεια του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε –δυστυχώς– βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Ν.Δ., καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα», σημείωσε η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. έχει «εξυγιάνει πλήρως» τα οικονομικά της και συστήνοντας στον ΥΠΕΘΑ «να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ανακοίνωσή του ο κ. Καμμένος έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα δικαστικής απόφασης του του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορικά με την καταγγελία δανειακής σύμβασης της Ν.Δ. από μεγάλη συστημική τράπεζα, πρωτόδικη απόφαση, πάντως, που δεν είναι νέα και έναντι της οποίας η Ν.Δ. έχει ασκήσει έφεση. Σημειώνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διοχετεύει την στην εξυπηρέτηση των δανείων της και καλύπτει τα έξοδά της από τις εισφορές των μελών της.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση