Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μήνυση Γκλέτσου κατά Βαρουφάκη
Μήνυση Γκλέτσου κατά Βαρουφάκη

Μήνυση Γκλέτσου κατά Βαρουφάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο αποδίδει δόλο ή βαριά αμέλεια, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο πρόεδρος του κόμματος “Τέλεια” και δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.

Ειδικότερα, ο κ. ζητά να διωχτεί ποινικά ο κ. Βαρουφάκης για του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων “γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. αναφέρει τις αντιφάσεις στις οποίες ο τέως υπουργός Οικονομικών υπέπεσε κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας και εξαιτίας των οποίων, όπως σημειώνει, εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας.

Απερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης παγίδευσε τον πρωθυπουργό και ζήτησε “η κοινωνία να χειραφετηθεί και να προστατευθεί από εκείνους που κάνουν κακό στην πατρίδα”,ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον η «Τελεία» μπει στη Βουλή να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα πάνω συγκεκριμένα νομοσχέδια.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Δ.Σ. του Δι.Κε.Πρ.Ε. με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την υφυπουργό Υγείας #ΔΙΚΕΠΡΕ - https://t.co/Gnn64RnNhy -

  • Στα 256 τα θετικά κρούσματα στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SL68zDy9le -

  • Παραίτηση ζητά ο διευθυντής της Χειρουργικής του "Αχιλλοπουλείου" #διευθυντήςΧειρουργικής - https://t.co/fbXln7Rg8F -

"Αλιεύοντας" την είδηση