Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μετωπική Ζωής Κωνσταντοπούλου με Μεϊμαράκη
Μετωπική Ζωής Κωνσταντοπούλου με Μεϊμαράκη

Μετωπική Ζωής Κωνσταντοπούλου με Μεϊμαράκη

Η πρώτη πράξη στην κοινοβουλευτική διαδικασία ανάσυρσης της υπόθεσης Siemens από τη Βουλή σημαδεύτηκε από ένα έντονο επεισόδιο ανάμεσα στην κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον προκάτοχό της κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Το φιτίλι άναψε μόλις η βουλευτής της Ολγα Κεφαλογιάννη ζήτησε έγκαιρη και έγγραφη –όταν απαιτείται– ενημέρωση επί της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων. Το απαντητικό σχόλιο της προέδρου εμπεριείχε αναφορά στην απουσία της κ. Κεφαλογιάννη από την προχθεσινή για το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Ο επίσης αποχωρήσας από εκείνη τη κ. Μεϊμαράκης θεώρησε ότι τον αφορούσε το προσβλητικό, όπως το χαρακτήρισε, σχόλιο και ο καβγάς άναψε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αποχώρησε επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου δεν τηρεί τις διαδικασίες, ούτε και ως προς τους χρόνους των συνεδριάσεων (αργεί να προσέλθει σε αυτές, καθυστερεί η έναρξή τους, ενώ δεν υπάρχει προσδιορισμός ολοκλήρωσής τους κάθε φορά).

Ευ.Μ.: «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε κατά σύστημα να περιμένουμε. Δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να τον σεβόμαστε».

Ζ.Κ.: «Από την προηγούμενη ιδιότητά σας θα έπρεπε να ξέρετε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε κοινοβουλευτικές εκφράσεις».

Ευ.Μ.: «Δεν δέχομαι από εσάς μαθήματα. Δεν θα μου κάνετε εσείς μαθήματα συμπεριφοράς. Αντε μπράβο…».

Ζ.Κ.: «Οταν θα είστε στην κατάλληλη διάθεση, θα καταλάβετε αυτά που διατυπώσατε και θα ανακαλέσετε κάποια στιγμή, είμαι σίγουρη».

Ευ.Μ.: «Η δική μου συμπεριφορά προκλήθηκε από τη δική σας».

Ζ.Κ.: «Να αυτοπροσδιορίζεστε, κ. Μεϊμαράκη».

Ευ.Μ.: «Θα σας σέβομαι όταν με σέβεστε και θα σας χαμογελώ όταν μου χαμογελάτε…».

Ζ.Κ.: «Εγώ θα συνεχίσω να χαμογελάω ακόμα και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο».

Ευ.Μ.: «Δεν αξίζετε»!

Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου είχε φραστικό επεισόδιο και με τον κ. Γ. Τραγάκη, εξαιτίας της επιλογής της να αφήσει να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της αντιδρούσαν επειδή ενοχλούνται από το θέμα της συνεδρίασης: «Νομίζω ότι η υπόθεση Siemens εξάπτει πολλά πάθη…», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Ο τελευταίος υπαινιγμός σας είναι βαρύς», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Γ. Τραγάκης.

Τη δυσφορία του για τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου των συνεδριάσεων εξέφρασε και ο κ. Θ. Παφίλης (ΚΚΕ): «Δεν μπορούμε να είμαστε αιχμάλωτοι εδώ», είπε.

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση