Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Μετωπική» κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα για την Όλγα Γεροβασίλη
«Μετωπική» κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα για την Όλγα Γεροβασίλη

«Μετωπική» κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα για την Όλγα Γεροβασίλη

Την παραίτηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη ζητεί η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσίευμα της εφς «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο «την τριετία 2012 – 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως και μέτοχος της εταιρείας “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ – Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.” που είχε πελάτη το δημόσιο». Για το δημοσίευμα η κ. Γεροβασίλη έχει προαναγγείλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει η ΝΔ, «η κ. Γεροβασίλη γνώρζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα. Επομένως είναι βαρύτα εκτεθειμένη».

 Την καλεί «να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα».«Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα. Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις» αναφέρει η Ν.Δ.

Την παραίτηση της κας Γεροβασίλη ζητά και το Ποτάμι, κατηγορώντας την ότι παραβίασε συνταγματικές διατάξεις που αφορούν τα καθήκοντα του .

Τι απαντά το

Σε ανακοίνωσή του, το Τύπου του πρωθυπουργού μιλά για «βούρκο» και «συγκοινωνούντα δοχεία», σημειώνοντας ότι «η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες». Παράλληλα, στηλιτεύει και τη στάση του Ποταμιού σχολιάζοντας ότι «το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση».

Γεροβασίλη: Λασπολογίες και ψέματα

Είχε προηγηθεί απάντηση της κ. Γεροβασίλη στο δημοσίευμα τονίζοντας ότι πρόκειται για «λασπολογίες και ψέματα», και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων η υπουργός υποστηρίζει ότι «η Ιατρική δεν είναι εργολαβία. Κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της ς της ιατρικής, ατομικά ή ως μέλος εταιρείας, δεν υπάρχει. Οι υποτιθέμενες “συναλλαγές” με το Δημόσιο, δηλαδή οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αφορούν παροχή υπηρεσίας -εφόσον ζητηθεί- προς τους ασφαλισμένους πολίτες και όχι προς το Δημόσιο. Σε αυτές έχουν πρόσβαση ελεύθερα, απεριόριστα και με προκαθορισμένες ίσες αμοιβές όλοι οι ιατροί της χώρας. Κανένα ειδικό προνόμιο, καμία ευνοϊκή μεταχείριση δεν προκύπτει για τους βουλευτές που παρέχουν τις σχετικές στους ασφαλισμένους, όπως όλως ανακριβώς και παραπλανητικώς επικαλείται το δημοσίευμα. Τέλος, μετά την υπουργοποίησή μου, καθώς για τους υπουργούς δεν ισχύουν τα προαναφερθέντα, αλλά, όντως, υπάρχει ασυμβίβαστο, δεν ασκώ πλέον την Ιατρική, ούτε είμαι μέτοχος στην εν λόγω ιατρική εταιρεία», κάτι που προκύπτει (αυτό το τελευταίο) και από το επίμαχο δημοσίευμα, αφού γίνεται στην παραίτησή της από το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο το 2015.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση